Află cum să-ți îndrepți dantura și cât costă un aparat dentar

Dinții tăi au crescut în timp încălecați și ai început să ai probleme de vorbire, dar și de masticație?

Medicina îți oferă astăzi o soluție eficientă și modernă, datorită căreia dantura poate deveni una frumoasă, perfect aliniată și curată! Află din rândurile de mai jos cat costa un aparat dentar, cât timp trebuie să îl porți, dar și ce beneficii îți oferă pe termen lung, astfel încât să poți lua mai ușor cea mai bună decizie pentru tine!

Cât costă un aparat dentar?

Prețul unui aparat dentar depinde întotdeauna de materialele din care este realizat. De exemplu, modelele ceramice sunt cele mai ieftine, urmând apoi cele din safir și aparatele linguale. Diferența dintre aceste dispozitive medicale este dată de cât de vizibile sunt. Dacă aparatele ceramice se văd imediat atunci când le porți, cele din safir sunt mai elegante și mai finuțe, fiind aproape insesizabile. Cât despre aparatele linguale, ele se aplică pe partea din spate a dinților și nu se văd absolut deloc atunci când le porți. Rămâne la alegerea ta care este bugetul pe care ești dispus să-l investești!

Perioada de tratament

Cu siguranță te întrebi și cât timp trebuie să porți aparatul dentar până când obții rezultatele dorite. În acest sens, totul depinde de modul în care reacționează organismul tău. Dacă pentru unii pacienți câteva luni sunt suficiente, pentru alții perioada de tratament se poate întinde până la 1 – 2 ani. De exemplu, dacă ai o dantură inestetic aliniată, s-ar putea să fii nevoit să porți aparatul mai multă vreme, însă dacă ai doar câțiva dinți a căror poziție este greșită, perioada se scurtează.

Este dureroasă procedura de aplicare a aparatului dentar?

Răspunsul este unul simplu: nu. Este adevărat că în timp ce medicul stomatolog îți aplică brackeții vei simți un ușor disconfort, însă acesta este suportabil. Ulterior, atunci când brackeții trebuie strânși, pe măsură ce dantura ta se corectează, te vei simți inconfortabil, însă gândește-te la rezultatul final și durerea va dispărea mai repede!

Îți poți pune un aparat dentar la orice vârstă

Până nu demult, oamenii credeau că aparatele dentare sunt recomandate doar copiilor. Acest lucru nu este adevărat. Poți purta un astfel de dispozitiv medical și ca adult, însă cu mențiunea că va trebui să faci o serie de analize înainte de aplicarea brackeților. În același timp, ideal este să nu fii în momentul respectiv sub tratament pentru alte afecțiuni, tratament care să interfereze cu produsele pe care medicul specialist le folosește atunci când îți pune aparatul dentar.

Avantaje

Lista avantajelor de care te bucuri când porți un aparat dentar este una destul de consistentă. Printre cele mai importante beneficii pe care să le iei în considerare se numără:

  • îndreptarea dinților;
  • capacitatea de a mesteca, de a vorbi și de a zâmbi din nou nestingherit;
  • te bucuri de dinți mult mai curați, întrucât în perioada în care porți aparatul dentar trebuie să acorzi o atenție suplimentară igienei danturii;
  • ai parte de un rezultat excelent pe termen lung;
  • poți purta aparatul dentar la orice vârstă.

Echipa de specialiști de la FamilyDent.ro îți este mereu aproape atunci când te confrunți cu probleme la nivelul danturii. La acest cabinet stomatologic îți poți pune aparat dentar, un implant dentar sau te poți bucura pur și simplu de un periaj dentar în urma căruia să ai parte de o dantură mult mai curată și mai sănătoasă! Ai grijă de tine și vei putea zâmbi nestingherit!

Date de contact:

Email: [email protected]

Telefon: 0745 080 015 / 0745 080 016