Beneficiile renovarii mansardei

Spatiul si incaperile sunt componente care sunt la mare cautare in fiecare casa. Tehnicile care adauga mai multe camere si spatiu casei sunt utile atunci cand un proprietar trebuie sa extinda spatiul. Renovarea mansardei este o schimbare cand vine vorba de adaugarea unor metri patrati. Exista optiunea de a extinde o casa din exterior, dar poate costa o suma mare de bani. Din acest motiv, proprietarii de case cauta sa extinda spatiul din interior, fie in jos, fie in sus. Cel mai bun lucru despre renovarea mansardei este ca zona este inchisa. Aceasta inseamna ca nu veti avea nevoie de nicio fundatie sau acoperis. Nu este acesta o modalitate perfecta de a economisi costurile? Exista multe moduri in care puteti utiliza spatiul mansardei.

De ce sa iti renovezi mansarda

Te indoiesti daca ar trebui sa-ti renovezi mansarda sau nu? Ei bine, tot ce ai nevoie este sa te uiti la beneficiile care vin odata cu renovarea mansardei tale.

  • Adauga valoare locuintei deoarece se adauga spatiu locuibil
  • Puteti schimba iluminatul. Cumparand produse de la Spin Comexim sau Instalmen.ro veti obtine mai multa lumina in mansarda de la corpuri de iluminat moderne si puteti schimba chiar toata instalatia de curent astfel incat sa va asigurati ca nu este imbatranita si nu produce riscuri pentru cei aflati in interior.
  • Nu este nevoie sa eliberati casa, deoarece renovarea mansardei nu este deranjanta, neafectand celelalte spatii ale casei.
  • Spatiul de mansarda ofera o circulatie perfecta a aerului in toata casa ta
  • Poti folosi spatiul mansardei ca orice componenta a casei; dormitor, sala de sport, sala de joaca.

Consideratii inainte de a renova o mansarda

Indiferent de modul in care intentionati sa utilizati spatiul mansardei dupa renovare, exista anumite aspecte pe care trebuie sa le luati in considerare inainte de a incepe proiectul de renovare a mansardei. Fiecare dintre elemente are un rol de jucat in modul in care va arata spatiul dvs. de mansarda finit sau cum va fi eficientizat.

Iesire si intrare

Mansarda este un spatiu care se afla deasupra casei tale. Unii proprietari au o usa rabatabila care duce la pod, in timp ce altii au o scara. Daca aveti o scara care duce la mansarda, sunteti in siguranta. Trebuie facuta munca suplimentara pentru o casa cu o usa rabatabila, folosita ca intrare in pod. Atunci cand ai un spatiu locuibil la mansarda este nevoie sa ai o scara permanenta, de preferinta in spirala, pentru accesul in zona. Intrarea scarii catre spatiul mansardei va minimiza dificultatile de a ajunge in camera odata ce renovarea se incheie.

Inaltimea tavanului

Inaltimi diferite de tavan vor sustine diferite cadre de acoperis. Codurile variaza in functie de dimensiunea tavanului. Pentru ca un spatiu de mansarda sa fie utilizabil, inaltimea tavanului trebuie sa fie de minimum 2,2 metri. Partea superioara lasa un varf in mijlocul cadrului acoperisului. Cel mai bine va fi daca tavanul este cu 1.5 metri mai inalt, pentru a oferi proprietarului o masuratoare exacta atunci cand calculeaza suprafata pe care renovarea o adauga mansardei.