Care este importanța unei hote în bucătărie?

Hota este unul din cele mai importante elemente din bucătărie. Chiar unul primordial atunci când te gândești să amenajezi, când concepi sau renovezi bucătăria ta. Atunci când gătești, mirosurile neplăcute, fumul, aburii, dar și alte particule degajate rămân în general în suspensie în aer fără ajutorul unui sistem de filtrare al aerului.

Astfel că, modelele de hote de bucătărie permit deplasarea acestora în afara încăperii, în așa fel încât ca toate elementele nedorite sau neplăcute să se deplaseze în afara bucătăriei. Mai ales fumul sau mirosurile neplăcute. Pentru a înțelege mai multe despre importanța hotei, iată care sunt avantajele sale.

Pe lângă funcția sa principală, de a purifica aerul în timp ce gătești mâncarea în bucătărie, hotele de ventilație sunt aparate electrocasnice care mai bine cu o mulțime de alte avantaje:

  • Contribuie la păstrarea bucătăriei tale curate. Dacă fumul se acumulează sau se răspândește, acesta va face ca pereții sau dulapurile să fie mai greu de curățat.
  • Reduce riscul de contaminare cu dioxid de carbon, care poate ajunge la un nivel destul de periculos dacă spațiul în care gătești nu este desul ventilat. Aerul din bucătărie va fi deci mult mai sănătos. Pentru acest lucru, hota se folosește de un sistem prin extracție, aerul murdar este expulzat din bucătărie sau prin reciclare, aerul murdar este purificat și retrimis în încăpere.
  • Ajută la răcorirea sau la răcirea bucătăriilor mai calde. Pe lângă faptul că poate elimina fumul și particulele, poate elimina în același timp și excesul de căldură.
  • Deplasând fumul la exterior, nu va mai trebui să te îngrijorezi cu privire la detectorul de fum care se poate declanșa oricând sau pur și simplu atunci când prepari mâncarea.
  • Chiar dacă nu gătești prea des, atunci când nu ai o hotă de bucătărie, dacă vrei să vinzi de exemplu casa sau apartamentul, dacă aceasta va fi echipată, i se poate urca valoarea. Este un lucru mai puțin în care viitorii proprietari vor trebui să investească.
  • Dacă gătești de obicei mai mult și mai ales dacă prăjești unele lucruri sau faci fripturi, o hotă de bucătărie este cu adevărat o necesitate.

Câteva opțiuni practice

-lumini: cele mai multe dintre hotele de bucătărie pe care trebuie să le ai în vedere vor avea lumini, așa că va trebui să te gândești la tipul și luminozitatea acestora.

-senzori de căldură: aceștia activează automat ventilația atunci când hota detectează căldură ridicată.

-oprire automată: oprește automat ventilația după o anumită perioadă de timp.

-indicator luminos al filtrului: pentru hotele de bucătărie fără conducte care au un filtru, un indicator luminos al filtrului vă permite să îți amintești mai ușor când trebuie să îl înlocuiești.

Hota este cu alte cuvinte, un element indispensabil atunci când vine vorba despre bucătărie. Calitățile sale și performanțele sale s-au ameliorat foarte mult în ultima vreme. În zilele noastre, se poate găsi în orice bucătărie design o hotă cu un look contemporan. Este deci un elment esențial din bucătărie de care nu avem cum să ne lipsim.

Este și cel mai frumos element estetic, mai ales dacă vorbim despre bucătăriile cu o insuliță. Hotele centrale se afișează cu eleganță privirilor tuturor. Și în plus, există o mulțime de modele diferite pentru toate gusturile sau stilurile de bucătărie. Mai design sau mai tradițională, chiar ai de unde să alegi.