Ce beneficii are acidul hialuronic?

injectare cu acid hialuronic

Acidul hialuronic este un ingredient tot mai popular in industria cosmetica si medicala. Este recunoscut pentru beneficiile sale pentru sanatatea pielii si a articulatiilor. Acest compus natural se gaseste in mod obisnuit in tesuturile corpului uman, cum ar fi pielea, ochii si articulatiile. Beneficiile sale sunt incontestabile, insa inainte de a decide sa faci tratamente cu acid haluronic este recomandat sa discuti cu un specialisti si sa citesti care sunt de fapt beneficiile acidului hialuronic.

 

Acidul hialuronic contribuie la hidratarea pielii

Una dintre cele mai cunoscute proprietati ale acidului hialuronic este capacitatea sa de a atrage si de a mentine apa in piele. In momentul in care este aplicat pe piele sau injectat, acidul hialuronic actioneaza ca un puternic agent hidratant, mentinand pielea elastica si stralucitoare. Pentru injectare cu acid hialuronic este important sa discuti inainte cu un specialisti.

 

Reducerea ridurilor

Odata cu trecerea timpului, nivelul de acid hialuronic din piele scade, ceea ce poate duce la pierderea elasticitatii si aparitia ridurilor. Cu ajutorul tratamentelor cu acid hialuronic injectabil sau crema, se pot  umple si netezi ridurile si liniile fine, obtinand astfel un aspect mai tanar si mai proaspat al pielii.

 

Ranile se vindeca mai rapid

Acidul hialuronic are proprietati antiinflamatorii si ajuta la vindecarea ranilor si a leziunilor pielii. De asemenea, accelereaza procesul de vindecare, stimuland cresterea celulelor noi si a tesuturilor sanatoase.

 

Acidul hialuronic contribuie la articulatii mai sanatoase

Acidul hialuronic ajuta la obtinerea unor articulatii mai sanatoase, datorita modului in care actioneaza asupra lor. Este prezent in lichidul sinovial care hraneste articulatiile si care reduce frecarea dintre suprafetele osoase. Astfel, acidul hialuronic contribuie si la mentinerea articulatiilor in stare buna, eliminand disconfortul ascoiat cu osteoartrita.  Poti apela la un cabinet de dermatologie in Targu Mures pentru a te bucura de toate avantajele acestea.

 

Acidul hialuronic are efect antoxidant

Acidul hialuronic are si proprietati antioxidante. Ajuns in organism, el va  ajuta la neutralizarea radicalilor liberi si va proteja pielea impotriva stresului oxidativ. Prin urmare, se poate spune ca acidul hialuronic contribuie la prevenirea imbatranirii premature si a deteriorarii pielii determinate de factorii din mediu. Pentru ca acidul hialuronic este natural in organismul uman, avem un nivel ridicat de toleranta fata de el si este astfel sigur si foate eficient pentru a fi utilizat in produse medicale si cosmetice.

 

Deoarece acidul hialuronic este un compus natural prezent in organismul nostru, are o toleranta ridicata si este bine tolerat de majoritatea oamenilor. Astfel, este un ingredient sigur si eficient pentru utilizarea in produsele cosmetice si medicale.

Chiar daca acidul hialuronic poate sa ofere o serie de beneficii importante pentru sanatate si frumusete, uneori efectele pot varia cu mult de la o persoana la alta. De cele mai multe ori rezultatele  depind de modul in care acidul hialuronic este utilizat, dar si de concentratia de acid pe care o folosesti. Pentru a obtine cele mai bune rezultate cea mai buna solutie este sa discuti cu un specialist care sa iti recomande tratamente personalizate, in functie de obiectivele pe care le comunici.