Ce produse gasim la o balastiera?

agregate de balastiera

Foarte multe persoane invata despre nisip si pietris cand au nevoie de ele. Cu toate acestea, un studiu rapid al nisipului si pietrisului poate dezvalui multe despre subiect.  Depozitele de nisip si pietris provin din canalele raurilor, campiile inundabile ale raurilor si depozitele glaciare. Romania are depozite extinse, de calitate, de nisip si pietris, impreuna cu tehnologia care ii permite sa proceseze materialul in aproape orice calitate pentru aproape orice aplicatie. Exista mai multe tipuri de agregate balastiera pe care va trebui sa le folosesti.

Cat de accesibile sunt resursele naturale folosite in balastiere?

Fiind una dintre cele mai accesibile resurse naturale, nisipul si pietrisul au fost folosite inca din primele zile ale civilizatiei, mai ales ca material de constructie. La inceputul secolului al XX-lea, productia americana de nisip si pietris pentru constructii era relativ mica, iar utilizarile sale limitate. Astazi, cantitatea anuala de productie de nisip si pietris ocupa locul al doilea in industria mineralelor non-combustibile, dupa piatra zdrobita.

Autocompres, unul dintre cei mai importanti producatori de nisip si pietris din Romania, vinde in principal materiale pentru industria constructiilor. Nisipul si pietrisul pentru constructii sunt utilizate pentru fabricarea betonului, pentru constructia de drumuri, pentru amestecarea cu asfalt, ca umplutura de constructie si in productia de materiale de constructie precum blocuri de beton, caramizi si tevi. Nisipul si pietrisul pot fi folosite si pentru a face sindrila pentru acoperis; pe drumuri inghetate iarna pentru o tractiune imbunatatita; ca material peisagistic; pe aleile sau parcari; si, de asemenea, pentru filtrarea apei. Acestea sunt materiale de constructii naturale utilizate pe scara larga.

Nisipul in sine vine in diferite dimensiuni si granulatii. Este folosit in scopuri de zi cu zi si provine din mai multe surse. Nisipul de pe plaja vine in granule foarte fine si este folosit in locuri de joaca, terenuri de volei, zone de teren de golf si nisipuri. Poate fi folosit si in saci de nisip sau pentru a captusi podelele arenelor si alte suprafete. Nisipul este in mare parte cuart, format prin intemperii rocilor magmatice precum granitul. Cuartul este macinat, dar nu se descompune chimic. Dupa un timp, tot ce au mai ramas sunt boabele minuscule care se depun in albiile raurilor si pe plaje.

Linia de productie de nisip si piatra este o combinatie de linie de productie de nisip si linie de productie de piatra, care poate produce nisip si piatra in acelasi timp. Setul complet de echipamente pentru linia de productie de nisip si piatra este o combinatie de diverse echipamente specializate in productia de nisip si piatra de constructie. Poate combina diverse roci, minereu, calcar, bazalt, granit, pietricele, pietricele de rau etc. sunt realizate din diferite dimensiuni de nisip si pietre de constructie, care au o dimensiune uniforma a particulelor, o forma regulata si o rezistenta ridicata la compresiune. Acestea sunt mult mai conforme cu cerintele de constructie decat nisipul natural si pot imbunatati calitatea cladirilor.

In functie de duritatea minereului, se imparte linia de productie de nisip si piatra in doua grade de linii de productie de nisip si piatra zdrobita (duritate Mohs mai mare de 6) si un grad de linii de productie de piatra zdrobita.

Procesul liniei de productie secundara a nisipului si a pietrei este aproximativ dupa cum urmeaza: (siloz) – Alimentator vibrator – Concasor cu falci – Concasor cu impact – Sita vibranta – Masina de nisip – Masina de spalat nisip – Masina de recuperare a nisipului fin – produse finite cu diferite specificatii, fiecare masina este conectata cu un transportor cu banda, iar nisipul si piatra finite de diferite specificatii sunt scoase treptat din spatele site-ului vibrator circular.