Ce trebuie sa stim despre crizanteme?

crizanteme

Crizantemele sunt flori apreciate pentru diversitatea de culori oferita, dar si pentru multitudinea de forme in care sunt disponibile si pentru ca infloresc pana toamna tarziu. Aceste plante sunt cele care infrumuseteaza gradinile toamna si care adauga un plus de culoare chiar si in cele mai mohorate zile. In plus, pot fi puse si pe balcon atunci cand vrei sa aduci natura mai aproape de tine.

Ce simbolizeaza crizantemele si ce origini au?

Plantele cunoscute sub denumirea de crizanteme provin din Asia. Au fost cultivate pentru prima data in China si ulterior au ajuns in Coreea si Japonia. Aici, s-au transformat rapid in simbol national fiind acum asociate cu toamna si facand legaturi cu familiile imperiale. In Asia aceste plante sunt asociate cu norocul si longevitatea.

Forme si culori variate

Crizantemele sunt flori disponibile in mai multe culori, cele mai comune fiind cele mov, roz si albe, dar exista acum si portocalii sau rosii. In plus, poti gasi variante de crizanteme cu flori simple, mici si stufoase, sau crizanteme cu multe straturi, care au flori mari si foarte colorate.

Usurinta in ingrijire

Un alt motiv pentru care crizantemele sunt atat de apreciate si de cautate este modul usor in care pot fi ingrijite. Florile se dezvolta pe orice sol, desi il prefera pe cel care se dreneaza bine. Pentru a creste sanatos, vor avea nevoie de soare, altfel nu vor inflori abundent. De asemenea, este recomandat sa le protejezi de temperaturi extreme si sa le uzi cu moderatie.  Poti gasi pe situl celor de la Qualiplant toate tipurile de ingrasaminte pentru plantele tale, indiferent daca este vorba despre crizanteme sau despre alte flori de gradina sau de balcon.

Utilizari decorative

Pentru ca sunt atat de variate si de atractive, crizantemele sunt foarte des folosite ca elemnte decorative. Vor decora cu succes gradinile, aducand culoare si bucurie pana tarziu, in toamna. De asemenea, pot fi puse pe balcon sau in spatiile interioare, fiind perfecte si pentru aranjamente florale de toate tipurile. Daca ai mai multe astfel de flori, le poti tunde si le poti aduce in casa, unde iti vor infrumuseta interioarele si vor aduce acea pata de culoare delicata si naturala, de care orice interior are nevoie.

Cu ingrijire adecvata, vor inflori mult

Atunci cand vrei sa te bucuri cat mai mult de crizantemele tale, este ideal sa le tunzi florile moarte si sa elimini la timp frunzele uscate. Cresterea plantei este stimulata de lumina, deci va trebui sa te asiguri ca plantele tale au suficient de multa pentru a inflori. Noaptea, florile pot fi acoperite cu un material opac pentru a le proteja, iar atunci cand le tunzi, o poti face seara sau dupa ce se lasa intunericul.

Crizantemele sunt flori care se ingrijesc usor si care iti vor decora cu succes balconul si gradina. Pentru ca ai la dispozitie numeroase culori si forme, aceste plante vor fi parte integranta in orice aranjament decorativ. Le poti ingriji cu usurinta, se vor adapta perfect la toate cerintele si vor face fata tuturor mediilor in cae sunt plantate, daca ai grija de ele corespunzator.