Cum alegem o hota?

Cum alegem o hota?

 

 Hotele sunt un element foarte important in orice bucatarie. Din pacate, n-am vazut multe persoane care sa se gandeasca sau sa cumpere o hota atunci cand isi echipeaza/renoveaza bucataria. Pentru persoanele care nu stiu la ce ajuta o hota, aceasta elimina si filtreaza aburul/fumul pe care-l faceti atunci cand gatiti. Exista o varietate de tipuri si de modele din care sa alegeti, in functie de bugetul, de situatie si de preferintele dumneavoastra.

 Cele mai populare tipuri de hote sunt urmatoarele:

  1. Hotele tip insula: sunt hote decorative cu conducte telescopice care se monteaza pe tavan sau deasupra zonei de gatit. Sunt recomandate in special pentu bucatariile de tip Open-Space.
  2. Hotele decorative de perete: acestea se recomanda sa fie montate vertical pe perete, sau vertical in cazul in care aveti plita/zona de gatit fixata la perete.
  3. Hotele semineu: un alt tip de hote docorative care se monteaza atunci cand plita este fixata la perete. Nu se integreaza in mobilierul de bucatarie si trebuie sa o montati pe un perete in apropierea zonei de gatit.
  4. Hotele traditionale: sunt cele mai cautate si raspnadite tipuri de hota. Se monteaza foarte usor, fie pe perete, fie sub un element subtire de perete. Bineinteles, deasupra zonei de gatit
  5. Hotele telescopice: necesita sa fie integrate in mobilierul dumneavoastra de bucatarie. Sunt in special recomandate pentru bucatariile micute unde nu exista foarte mult spatiu.
  6. Hotele integrate: se integreaza total in mobilierul de bucatarie si nu se afla la vedere. Pentru a putea fi folosita, hota trebuie actionata printr-un buton care o “aduce la suprafata”

 Inainte sa faceti o alegere, trebuie sa mai raspundeti la 2 intrebati pentru a determina hota perfecta pentru dumneavoastra: Ce latime trebuie sa aiba hota si  la ce inaltime se monteaza? Pentru prima intrebare, incercati pe cat posibil sa cumparati o hota cu latimea cel putin egala cu cea a plitei. Cat despre inaltimea la care se monteaza, aici depinde de tipul de plita pe care-l aveti dumneavoastra: daca aveti o plita pe gaz, se recomanda sa montati hota la cel putin 65cm inaltime. In cazul in care aveti o plita electrica, se recomanda sa o montati la minim 50cm inaltime deasupra plitei.

 In concluzie, hota este un aparat electrocasnic foarte util si n-ar trebui sa lipseasca dintr-o bucatarie complet echipata. Daca tineti cont de toate sfaturile de achizitie pe care le-am prezentat mai sus, sunt convins ca o sa cumparati cea mai buna hota disponibila pe piata!