Cum bem Chardonnay-ul? Simplu sau asamblaj?

Vinurile albe din portofoliul Cramei Budureasca s-au bucurat dintotdeauna de o mare popularitate, iar pentru a atinge o asemenea performanta la obtinerea lor se aleg doar din cei mai buni struguri. Acestea sunt populare nu doar in randul impatimitilor acestei licori, ci si al specialistilor, drept dovada vinurile albe au fost recompensate cu cele mai inalte distinctii la competitii prestigioase de profil. Vinurile albe au si un reprezentant universal in toata lumea: Chardonnay-ul. Acesta este folosit inclusiv pentru a produce sampania, fiind foarte apreciat datorita faptului ca poate ascunde o multime de arome si gusturi, astfel ca poate fi grozav atat simplu, cat si asamblaj.

Chardonnay este un soi de struguri care da viata unor vinuri aromate, cu note de citrice, fructe tropicale si cu note lemnoase, fapt care se datoreaza invechirii la baric. In general, vinurile Chardonnay sunt foarte versatile din punct de vedere al asocierilor culinare, motiv pentru care se poate consuma alaturi de preparate din peste, fructe de mare, paste, salate si nu numai.

Chardonnay din gama Budureasca Organic este un vin special. Substantele si tratamentele chimice sunt interzise, iar plantatia este monitorizata pe toata durata anului, astfel incat sa fie atins nivelul de calitate dorit. Strugurii organici Chardonnay se culeg manual, cu atentie, si se preseaza delicat. Este nevoie de un proces amplu pentru obtinerea unui astfel de vin care ne incanta prin culoarea sa galben aurie.

Vinul are o concentratie alcoolica medie si se lauda cu arome unice de pepene galben copt si piersici zemoase. Gustul ascunde note de fructe tropicale, avand un final lung si rafinat. Se poate consuma alaturi de mai multe preparate, fiind foarte versatil din acest punct de vedere, de la pulpe de pui rumenite la cuptor, pana la file de somon la gratar, creveti in sos de unt si nu numai. Pentru ca Chardonnay din gama Budureasca Organic sa fie pus cu adevarat in valoare se recomanda servirea sa la o temperatura de 12 – 14 grade C.

Fumé din gama Budureasca Premium este un alt vin de exceptie din portofoliul Cramei Budureasca. Acesta a prins viata din amestecul perfect a trei soiuri de struguri, Chardonnay, Sauvignon Blanc si Pinot Gris. Echilibrul perfect intre aceste soiuri nu a fost usor de obtinut, iar totul se datoreaza maiestriei oenologului Cramei Budureasca. Numele este inspirat de la aromele vinului care pot fi asemanate fumului ce provine de la lemnul butoiului de stejar in care s-a maturat. Fumé din gama Budureasca Premium este un vin original, foarte apreciat, nu doar in randul impatimitilor acestei bauturi, ci si al specialistilor, fiind recompensat cu cele mai inalte distinctii la competitii prestigioase de profil din tara si din lume.

Vinul se remarca prin culoarea sa galben pai, avand nasul de fructe exotice, cu note de stejar. Se simte delicat pe palatin si dispune de un nivel placut al aciditatii, postgustul fiind consistent si fin. Se poate asocia cu mai multe preparate, de la peste, pui, fructe de mare, branzeturi proaspete, paste, legume caramalizate si nu numai. Totodata, pentru a fi pus cu adevarat in valoare toate calitatile acestui vin se recomanda a fi servit la o temperatura de 10 – 12 grade.

Aceste doua vinuri obtinute din struguri Chardonnay, alaturi de multe altele, pot fi comandate direct din magazinul online al Cramei Budureasca, locul ideal pentru toti impatimitii de vinuri care sunt in cautarea licorii preferate. Tu cum il preferi, simplu sau asamblaj?