Cum sa iti mentii casa calda iarna?

Acoperiti o foaie subtire de carton cu folie de staniol si puneti-o in spatele caloriferelor. Acesta va reflecta caldura inapoi in camere, ceea ce inseamna ca acestea se incalzesc mai repede si retin mai multa caldura. Daca bricolajul nu este treaba ta, poti cumpara si izolatie din folie gata facuta.

Instalati o centrala

Puteti instala o centrala de buna calitate, astfel incat sa obtineti cele mai bune rezultate. Pe blubox.ro gasiti centrale care va ajuta sa le setati mai usor si sa stabiliti un confort bun in interiorul casei cu ajutorul termostatului. Tot ce trebuie sa faceti este sa alegeti produsul potrivit pentru dimensiunile casei.

Protejati-va casa

Completarea golurilor din jurul ferestrelor si usilor va poate ajuta sa diminuati facturile la incalzire, asa ca investiti intr-un un dispozitiv de izolare a ferestrei – o banda izolatoare – este o investitie grozava. Montarea lui este si ea usoara, doar asigurati-va ca sta bine.

Aerisiti caloriferele

Verificati ca toate caloriferele sa se incalzeasca pana sus. Daca nu sunt calde, sunt sanse mari sa aveti nevoie sa invatati  cum sa scurgeti un radiator. Suna putin medieval, dar tot ceea ce trebuie sa faceti este eliberarea aerului prins in varf, care opreste cresterea apei fierbinti. Pur si simplu utilizati o cheie de purjare a radiatorului  pentru a deschide micul robinet din partea de sus. Veti auzi un suierat de aer si, de indata ce veti vedea ca apa picura il puteti inchide din nou.

Inchideti draperiile

Nu vei fi surprins sa afli ca multa caldura scapa din casa ta prin ferestre. Daca aveti perdele, inchideti-le inainte de a se intuneca sau in timp ce sunteti in afara casei si pastrati acea caldura minunata acolo unde ar trebui sa fie – inauntru.

Foloseste cuptorul pentru a incalzi casa

Odata ce cina iese din cuptor, inchidem toti usa din nou. Dar de ce sa irosesti caldura aceea? Lasati usa cuptorului deschisa si lasati caldura sa se transfere incet in bucatarie, va va ajuta sa va mentineti casa calda in timp ce mancati.

Intindeti un covor

Podelele din lemn ar putea arata minunat, dar pot, de asemenea, sa lase caldura sa scape chiar de sub picioarele tale. Punerea pe jos a unui covor cald acopera golurile si va asigura ca degetele de la picioare raman calde.

Fii creativ cu izolatia

Folositi orice teava de spuma de rezerva ca dispozitiv de eliminare a curentului de aer din zona usii – doar taiati o sectiune pentru a se potrivi in partea inferioara a usii, apoi glisati-o pentru a forma o etansare de podea. De asemenea, puteti utiliza izolatia cu spuma prin pulverizare pentru a umple eventualele fisuri si goluri din pereti sau din spatele dulapurilor. Asigurati-va ca verificati cutia pentru toate masurile de siguranta.

Cunoaste-ti temperatura ideala

Este usor sa ridici termostatul pana la capat atunci cand este foarte rece, dar care este temperatura ideala pentru casa ta? Incercati sa setati termostatul principal de camera undeva intre 18°C ​​si 21°C. De asemenea, este o idee buna sa setati termostatul la o singura temperatura si apoi sa folositi un temporizator pentru a-l porni si opri atunci cand aveti cea mai mare nevoie de incalzire. In acest fel, nu veti irosi excesul de energie.