Cum sa ne alegem sarea de baie

sare de baie

Cum sa ne alegem sarea de baie

 

Baile cu sare de mare au fost folosite din cele mai vechi timpuri pentru proprietatile lor ridicate de vindecare si multiple beneficii pentru sanatate si ingrijirea pielii.

Ritmul vietii poate fi foarte rapid si nu ne lasa prea mult timp sa ne rasfatam sau sa avem grija de corpul nostru asa cum ne-am dori, asa ca baile cu sare de mare sunt o practica foarte puternica, care are multe beneficii pe care corpul le va obtine cu doar cateva minute. Este important sa fie aleasa o sare de baie cu o aroma care sa ne ajute sa ne simtim bine inca de la primul contact, pentru a obtine toate acste beneficii.

Una dintre utilizarile sarii de mare este de a avea grija de piele si de sanatatea generala a corpului si datorita proprietatilor sarii de mare, ne putem bucura rapid si practic de o piele mai sanatoasa si mai relaxata.

Beneficiile bailor de sare de mare

Combinatia dintre elementele care alcatuiesc sarea de mare permite organismului sa se detoxifice in doar 20 de minute, facand corpul sa intre intr-o stare de relaxare, calmand stresul si nervii. De aceea, este o practica foarte recomandata pentru a mentine corpul in stare buna.

Printre proprietatile sarii de mare se numara o cantitate mare de magneziu, care este esentiala pentru a va bucura de un somn bun. Facand bai cu sare de mare inainte de a merge la culcare, permitem organismului sa absoarba magneziul din sare si cu ajutorul apei calde, organismul se relaxeaza suficient pentru a se pregati sa se odihneasca si sa doarma mai bine. Puteti folosi suplimentar si o lampa cu sare.

Ce este o lampa de sare si de unde provine sarea?

Este o lampa de lumina slaba care este formata din pietre de sare de obicei din Himalaya (pentru culoarea sa caracteristica si placuta roz), in interiorul careia este plasata o lumanare sau un bec.

Tocmai datorita calitatilor pe care le poseda mineralul, este cunoscut ca o lampa in sine datorita faptului ca, prin introducerea unei lumanari simple in partea sa interioara, este capabila sa se lumineze foarte bine.

Ele sunt de obicei de culoare portocalie si sunt prezentate in toate formele si dimensiunile. Acestea au beneficii pozitive pentru sanatate si mediul din jurul nostru.

Aceste pietre provin direct din natura si au fost folosite de familii bogate din Europa, de mai bine de 400 de ani.

Pentru ce sunt si cum sunt folosite?

Aceste pietre emit ioni negativi care asigura echilibrul mediului. Acesti ioni negativi se lipesc de cei pozitivi. Acestia sunt acei ioni care si-au pierdut deja moleculele de oxigen care purifica aerul.

Este important sa se tina seama de dimensiunea lampii, deoarece, cu cat este mai mare camera in care va ramane, cu atat dimensiunea lampii va fi mai mare, astfel incat sa echilibreze intr-un mod eficient spatiul in care functioneaza.

Este recomandabil ca acestea sa fie plasate in apropierea dispozitivelor electronice, deoarece aceste echipamente emit ioni pozitivi si diminueaza echilibrul mediului. Ele ne vor fi intotdeauna de ajutor doar atunci cand sunt pornite.

Chiar daca nu credeti in proprietatile sarii de mare si a lampii cu sare, aceste dispozitive se vor transforma in elemente decorative interesante care vor da o nota de rafinament foarte speciala oricarui interior. In plus, in baie, sarea aromata este cea care va aduce un miros placut si extrem de relaxant, numai  bun dupa o zi obositoare.