Cum să proiectezi o trambulină sigură pentru piscina ta

Instalarea trambulinelor nu este limitată doar la piscinele publice. Puteți instala o trambulină la noua dvs. piscină rezidențială. Trambulinele pot aduce multă distracție atât pentru dvs., cât și pentru copiii dvs., dar rețineți că acestea trebuie instalate corect. Asigurarea faptului că toată lumea este în siguranță în timp ce face acele sărituri este crucială pentru plăcerea și bunăstarea dvs.

Iată care sunt cerințele minime de care ar trebui să ţineţi cont atunci când proiectați o piscină nouă cu trambulină sau doar adăugați o trambulină la o piscină existentă.

Care este adâncimea minimă necesară?

Pentru a se califica pentru o instalație de sărituri, piscina dvs. trebuie să aibă o anumită adâncime. Adâncimea standard a puțului de scufundare este în general de 2.3 până la 2.7 m, în funcție de configurația exactă a piscinei. Această adâncime nu trebuie să fie valabilă pentru întreaga piscina, ci mai degrabă sub locul unde este instalată trambulina. Această zonă a piscinei este cunoscută în mod obișnuit sub numele de buncăr sau capătul adânc.

Care este dimensiunea minimă a piscinei dvs.?

În general, este sigur să instalați o trambulină pe o piscină cu dimensiunile de 5m x 10m sau mai mare și, dacă aveți posibilitatea de a vă mări piscina, luați în considerare acest lucru.

Rețineți acest lucru atunci când selectați dimensiunea piscinei, astfel încât să puteți planifica corect dimensiunile potrivite şi pentru copiii mai mici sau înotătorii mai slabi.

Ce alte cerințe ar mai fi?

În afara îndeplinirii cerinţelor de adâncime și dimensiuni ale bazinului, există alte câteva reguli pe care ar trebui să le cunoașteți.

Nu atașați niciodată o trambulină la o piscină supraterană; pur și simplu acestea nu pot fi făcute suficient de adânci. Acest lucru va încălca reglementările indiferent unde locuiți și va anula garanțiile din cauza pericolului extrem pe care l-ar provoca.

Piscinele au forme diverse, iar trambulinele pot fi montate pe bazine care au forme decorative atâta timp cât adâncimea de scufundare este cea corectă.

Nu mutați niciodată pur și simplu o trambulină de la o piscină la alta. Dacă aveți o trambulină veche dintr-o casă anterioară pe care doriți să o mutați, verificați cu atenție pentru a vă asigura că este potrivită pentru noua piscină; poate fi necesar să treceți la o trambulină mai scurtă sau puteți face upgrade. În multe cazuri, este mai bine să o lăsați pentru noii proprietari ai casei și să achiziţionaţi o nouă trambulină pentru noul dvs. bazin.

Amplasarea suportului / bazei fizice a trambulinei are și cerințe de instalare care trebuie respectate pentru ca trambulina dvs. să respecte reglementările. Aceste specificații se bazează pe lungimea și modelul trambulinei dvs. și pot fi găsite în manualul de instalare.

Trambulinele cu arc şi cele cu platformă superioară necesită o adâncime și mai mare. Dacă aveți în vedere un astfel de model, ar trebui să discutați cu un designer de piscină profesionist. În cea mai mare parte, bazinele rezidențiale nu sunt suficient de adânci pentru aceste tipuri de trambuline.

De asemenea, există, în general, o înălțime maximă la care trambulina poate fi instalată faţă de suprafaţa apei, pentru siguranță, așa că asigurați-vă că discutați acest lucru cu constructorul sau consultantul în vânzări.

Dacă sunteţi în căutarea modelului potrivit de piscină pentru curtea sau casa dvs, adresaţi-vă unui producător de Piscine Premium, care vă poate oferi în plus sfaturi profesioniste legate de accesorii precum trambulinele şi modul în care vă puteţi instala un astfel de dispozitiv în siguranţă.