Cum se alege aparatul de aer condiționat

aer conditionat

Se apropie vara iar nimic altceva nu poate păstra o temperatură optimă în locuință așa cum o face aerul condiționat. Cele mai performante sisteme de climatizare folosesc tehnologii avansate ce permit distribuirea uniformă a aerului.

În acest fel aerul este distribuit în toate colțurile camerei fără ca utilizatorul să fie afectat de aerul rece. Sunt funcții complexe cu care sunt echipate cele mai noi sisteme de climatizare de la Vollmax.

De regulă, alegerea unui aparat de aer condiționat poate fi o misiune imposibilă dacă nu știi spre ce tip de model te orientezi. Pe piață sunt disponibile numeroase modele de aer condiționat de la zeci de producători ce folosesc soluții adaptate nevoilor fiecărui tip de consumator. De aceea, este foarte important să verifici cu atenție cu ce funcții vine la pachet aparatul, capacitatea de putere, tipul aparatului și alți factori.

Aparatele de aer conditionat sunt disponibile pe piață de peste 100 de ani. Acestea sunt de 2 feluri, cu inverter și aparate AC cu inverter. Sistemele avansate disponibile la majoritatea producătorilor folosesc tehnologia cu inverter. Aceasta oferă o mai bună funcționare a aparatului și un consum energetic redus. E bine de știut faptul că aparatele cu inverter sunt mai costisitoare decât cele fără inverter. Dar este important să ții cont de avantajele cu care vin la pachet. Consumul redus de energie va ajuta la amortizarea investiției rapid si eficient.

Aparatele cu inverter sunt cele recomandate pentru răcirea locuinței. Au randament maxim într-un interval rapid de timp iar zgomotul redus le face să fie silențioase îndiferent de modul în care sunt setate să funcționeze.

Puterea de răcire este un alt element important de care e bine să ții cont la achiziționarea sistemului de climatizare. Aparatul este eficient doar în spațiile în care puterea de răcire face față. De exemplu aparatele de aer conditionat 9000 btu vor avea randament maxim în încăperi mai mici de maxim 20 metri pătrați. Sunt eficiente pentru apartamente, de exemplu. Aici vei putea folosi în special astfel de modele fiindca vor funcționa fără probleme. Dacă ai nevoie de răcirea unor spații mari, comerciale, atunci e nevoie să apelezi la sistem de climatizare cu o putere de răcire mult mai mare.

Tipul unității ales poate face diferența. Sunt disponibile pe site-ul celor de la Vollmax aparate split și multi split care de regulă sunt recomandate pentru spațiile unde se instalează aer condiționat în mai multe camere. O unitate exterioară multi split se poate conecta la mai multe unități interioare păstrând un randament eficient pentru fiecare unitate interioară care funcționează în parametri diferiți.

De asemenea, este indicat să ții cont și de tipul de montaj pentru sistemul de climatizare ales. Aici ai la dispoziție unități interioare cu montaj pe perete, probabil cel mai răspândit tip de modele pentru locuințe și aer condiționat cu montaj pe tavan. Verifică cu atenție mai multe modele de aer condiționat și alege modelul potrivit nevoilor tale.