Cum se montează fațetele dentare

DentoCare

Fațetele de porțelan pot fi indicate pentru imperfecțiuni mici în forma și culoarea dinților, precum și în prezența diastemelor și crăpăturilor. Când sunt conectate la dinte, fațetele ultra-subțiri sunt practic nedetectabile și foarte rezistente.

În ceea ce privește estetica, acestea sunt de neegalat, în comparație cu alte opțiuni de restaurare, iar la clinica Dentocare București ți se garantează un preț fațete dentare cel mai convenabil. De asemenea, poți avea garanția că fațetele dentare sunt fabricate din ceramică modernă de înaltă calitate și sunt asociate cu cele mai dovedite materiale disponibile. Funcționarea corectă le va prelungi viața cu aproximativ un deceniu.

Fațete ceramice

Primul pas în orice procedură dentară, indiferent dacă este vorba de stomatologie restaurativă sau stomatologie cosmetică, este planificarea tratamentului. Este important ca pacientul să-i explice medicului dentist care sunt obiectivele sale cosmetice, pentru a vedea dacă fațetele de porțelan sunt cea mai bună opțiune posibilă pentru tratamentul său. Aceste impresii sunt trimise la un laborator stomatologic, care va realiza un proiect de ceară, dar care recreat în gura pacientului va reproduce posibilele sale fațete viitoare. Dacă culoarea dinților urmează să fie corectată, pacientul ar trebui să-și albească dinții până la atingerea efectului optim, după care se recurge la următorul pas.

Procedura de amplasarea a fațetelor dentare

Pentru a pregăti dinții pentru fațete de porțelan, medicul dentist va trebui să îndepărteze o parte din smalțul dinților. Această îndepărtare este de până la aproximativ 0,5 mm, care va fi egală cu grosimea fațetei. Îndepărtarea smalțului poate necesita aplicarea unui anestezic local. Pe dinții pacientului se amplasează fațete temporare, până la realizarea fațetelor ceramice permanente. Aceasta este urmată de cimentarea și modelarea țesuturilor moi din jurul lor.

Fațetele dentare sunt structuri subțiri din ceramică, conectate direct la suprafața dintelui. Sunt o alegere ideală pentru a înfrumuseța zâmbetul și sunt din ce în ce mai populare, pentru simplitatea și flexibilitatea lor. Acestea sunt așezate pe suprafața frontală a dintelui, după ce suprafața acestuia a fost prelucrată. Fațetele sunt modelate precis pentru a se potrivi exact pe dintele natural și pentru a-i îmbunătăți forma. Fațetele de porțelan sunt extrem de puternice și durabile. Cu o bună îngrijire orală, acestea pot dura chiar mai mult de 10 ani. Indicațiile pentru fațetele de porțelan sunt în prezența diastemelor, distanță vizibilă între dinți; dinţi naturali puternic coloraţi care nu sunt supuşi albirii; microdonție; dinții deteriorați ca urmare a obiceiurilor proaste; pentru a corecta culoarea și luminozitatea dinților; ajustări ușoare în poziția dinților.

Fațete dentare la Dentocare București

Clinica dentară Dentocare București plasează în mod obișnuit fațete dentare și proiectează fiecare structură în mod individual. Amplasarea lor necesită un grad ridicat de abilități tehnice și competențe, precum și o selecție cosmetică adecvată.

Avantajele fațetelor dentare sunt prețul mai mic în comparație cu implanturile dentare și șlefuirea minimă a dinților. În unele cazuri este posibil să se efectueze restaurarea practic fără pilire. După amplasarea fațetelor dentare, pacientul trebuie să viziteze regulat medicul stomatolog pentru a efectua un protocol de lustruire la fiecare 6 luni.