Curs de Alfabetizare Digitală GRATUIT prin proiectul DIGITAL SKILLS TRAINING

Dacă aveți un loc de muncă în regiunile Sud Muntenia, Sud-Est sau Nord-Est și ați dorit de mai mult timp să învățați cum să utilizați eficient calculatorul, atunci puteți realiza acest lucru participând în mod gratuit la cursuri de alfabetizare digitală realizate prin proiectul DIGITAL SKILLS TRAINING – proiect finanțat din fonduri Europene.

Cursul de alfabetizare digitală „Competente digitale de utilizare a tehnologiei informației ca instrument de învățare și cunoaștere” organizat în cadrul proiectului are o durată totală de 80 de ore și cuprinde atât teorie cât și practică.

De asemenea, cursul este acreditat de către ANC (Autoritatea Națională pentru Calificări), astfel încât diploma pe care o veți obține în urma acestui curs are recunoaștere la nivel național și internațional.

Prin intermediul cursului veți învăța despre cum să utilizați eficient calculatoarele (PC-urile), dispozitive mobile (tableta, telefon) și internetul. Cursul de alfabetizare digitală cuprinde 4 capitole de bază:

Capitol 1 – SISTEME DE OPERARE – ORGANIZAREA ACTIVITĂȚII PROPRII

  • Utilizarea Computerului
  • Organizarea Fișierelor

Capitol 2 – APLICAȚII OFFICE

  • Word – Procesare de Text
  • Excel – Aplicare de Prelucrare Date

Capitol 3 – ASIGURAREA SECURITĂȚII DATELOR/ DOCUMENTELOR:

  • Utilizare Aplicații

Capitol 4 – SECURITATE ȘI SĂNĂTATE ÎN MUNCĂ ȘI SITUAȚII DE URGENȚĂ

  • Securitate și sănătate în muncă și situații de urgență
  • Dezvoltarea durabilă și sustenabilă în contextul transformării digitale

 

Ce înțelegem prin Alfabetizare Digitală?

Putem defini alfabetizarea informatică ca fiind capacitatea de a folosi noile posibilități media, esențiale pentru a avea oportunitatea de a participa activ într-o societate din ce în ce mai digitală.

În societatea modernă este esențial să avem niște abilități de bază online, fără de care aproape toate activitățile zilnice care implică tehnologiile ar fi imposibil de realizat.

Datele privind analfabetismul digital în România sunt alarmante dacă ne mai gândim la cât de mult ne-a forțat pe fiecare dintre noi răspândirea virusului COVID 19 să interacționăm cu lumea exterioară prin utilizarea tehnologiei.

În rezultatul unui sondaj a fost confirmat că, deși foarte mulți români intră zilnic pe internet pentru știri, rețele de socializare etc., doar 3% dintre persoanele adulte au urmat vreodată un curs online și mai puțin de jumătate au comandat pe internet un produs în 2022. Deci, mai puțin de 30% dintre românii cu vârsta cuprinsă între 16 – 74 ani posedă competențele digitale de bază și mai puțin de 10% au competențe avansate. Majoritatea vârstnicilor care au participat în sondaj au recunoscut că, în unele cazuri au o adevărată „frică de calculator”.

Așadar, problema analfabetismului digital are și o natură civică și socială care afectează sănătatea, serviciile personale și educația.

 

Proiectul DIGITAL SKILLS TRAINING

Proiectul DIGITAL SKILLS TRAINING este implementat de către Asociația Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România în parteneriat cu Blocul Național Sindical și este finanțat prin Fonduri Europene (POCU).

Pentru a vă înscrie la cursul gratuit de alfabetizare digitală, puteți accesa pagina www.inscriere-digital-skills.ro. Completați informațiile solicitate, urmând ca experții proiectului să vă contacteze ulterior pentru mai multe detalii și pentru a vă prezenta următorii pași necesari în vederea finalizării înscrierii.

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

 

Date de contact:

Proiectul DIGITAL SKILLS TRAINING

Pagina web a proiectului: https://www.ptir.ro/proiecte-in-implementare/2463.html

Pagina Facebook a proiectului: https://www.facebook.com/digitalskills23

Formular de înscriere în proiect: https://www.inscriere-digital-skills.ro

 

Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR)

https://www.ptir.ro/

Adresa: Str. Spătarului, nr. 30, Sector 2, București

 

Blocul Național Sindical (BNS)

https://www.bns.ro/

Adresa: Str. Turturelelor, Nr. 11 A, Clădirea C, Etaj 3, Sector 3, București