De ce este important să citim bebelușilor?

Ai observat cât de atent și calm este un bebeluș atunci când îi citești o poveste? Dacă da, te-ai întrebat vreodată de ce? În cele ce urmează vom descoperi împreună ce beneficii aduci asupra copilului tău dacă alegi să îi citești regulat încă de când este foarte mic. Iar pentru a putea face acest lucru cât mai bine cu putință, Editura DPH îți vine în ajutor cu o selecție de cărți pentru bebeluși precum Maia și păpușica.

Îi ajuta să-și dezvolte capacitatea de a vorbi

Cu cât îi vorbești mai mult și îl încurajezi și pe el să o facă tot mai des, cu atât va rosti mai repede primele cuvinte. Totuși, lectura vine cu un beneficiu aparte, și anume cursivitatea cu care înșiruiești vorbele. Va fi atent la tine, la felul în care pronunți, iar creierul va înmagazina tot mai multe informații care vor ajuta la momentul potrivit.

Îi poate ajuta să-și exprime emoțiile

Contrar așteptărilor, chiar și în primele luni de viață cei mici sunt capabili să înțeleagă mai multe decât am crede. Dacă îi citești o poveste tristă, starea lui se va plia pe emoția generală transmisă și la fel se va întâmpla și dacă alegi o poveste cu final fericit. Bebelușii nu își exprimă toate emoțiile atunci când plâng, iar o sesiune de lectură potrivită îi poate ajuta să se descarce atunci când au nevoie.

Îi ajuta să rostească cuvintele corect

Să îi citești cât timp este mic are aceeași importanță ca orele de lectură individuală de care va avea parte atunci când va crește. Din punct de vedere cognitiv, impactul este același. Va descoperi mai multe cuvinte, ale căror înțeles îl va descoperi mai târziu și va auzi pronunția corectă a acestora în mod repetat, astfel încât atunci când va veni momentul să le rostească și el, șansele să le greșească vor fi mult mai mici decât în cazul unui copil care nu a avut parte de lectură din partea celor din jur.

Veți petrece timp de calitate împreună

Chiar dacă în primii ani de viață ești aproape non stop în preajma celui mic, este important să ai parte și de activități însemnate prin care să marchezi acest timp petrecut împreună. Faptul că tu alegi să citești o carte cu voce tare va aduce beneficii pentru amândoi. Vă veți relaxa și bucura unul de altul în timp ce vă stimulați intelectual în cel mai subtil și plăcut mod.

Acum că știi de ce este important să le citim bebelușilor, nu mai rămâne decât să procuri cele mai potrivite cărți pentru aceștia, iar Editura DPH este locul ideal în care nevoile de cultivare vor fi satisfăcute.