De ce sa alegi un cuptor incorporabil electric

Cuptorul incorporabil este un produs electrocasnic la mare cautare pentru echiparea bucatariilor moderne. Tot mai multi romani prefera acest tip de cuptor incorporabil in detrimentul cuptorului clasic incorporat in aragaz. Pentru cei care doresc sa achizitioneze un cuptor incorporabil e bine de stiut faptul ca sunt 2 tipuri in functie de modul de alimentare: cuptoare pe gaz si cuptoare electrice.

De regula cuptoarele pe gaz sunt cele mai populare, insa cuptoarele incorporabile electrice incep sa castige teren datorita avantajelor superioare pe care le au fata de clasicele modele pe gaz. Interesant e faptul ca in anii 80 aceste cuptoare electrice era alternativa mai ieftina a cuptoarelor pe gaz.

Acum lucrurile stau putin diferit si cuptoarele electrice fac parte dintr-o categorie de produse mai scumpe care vin totusi cu mult mai multe functii si optiuni ce transforma simplul cuptor intr-un electrocasnic puternic si util pentru foarte multe preparate.

Incalzirea preparatelor in cuptoare incorporabile se realizeaza cu ajutorul rezistorilor situati in partea inferioara a cuptorului. Fata de cuptoarele cu gaz, interiorul se poate inchide etans fiindca nu este nevoie de aer pentru incalzire. Noile cuptoare incorporabile au un randament foarte bun fiind mult mai eficiente fata de clasicele cuptoare pe gaz.

Controlul temperaturii din cuptor se realizeaza electric astfel ca se pot implementa mai multe tipuri de programe complexe de gatit. Asadar, poti gati la temperaturi mult mai mari si constante, fata de cuptorul pe gaz acolo unde se pierde rapid caldura daca deschizi usa. Ai posibilitatea sa gatesti cu aburi, sa gatesti mai multe tipuri de preparate diferite in acelasi timp si multe altele.

Gatitul se realizeaza fara sa iti pui problema ca se poate arde preparatul. Controlul temperaturii este foarte bine setat astfel incat sa se evite arderea preparatelor. Racirea se face lent fata de un cuptor clasic asa ca nu vor exista mici socuri termice daca deschizi usa in timpul gatirii. Toata caldura se distribuie unform in interiorul cuptorului si sistemele de ventilatie de ultima generatie contribuie eficient la crearea curentilor de aer cald. Sunt tehnologii inovative care ajuta la inlocuirea clasicelor cuptoare pe gaz, care te expun unor riscuri inutile, cu un produs usor de utilizat si multifunctional.

Pe site-ul celor de la Techstore.ro Electrocasnice Excelente ai la dispozitie foarte multe produse de cea mai buna calitate. Aici gasesti cuptoare incorporabile special create pentru nevoile tale de la cei mai mari producatori. Alege cu incredere un cuptor incorporabil care poate transforma gatitul intr-o placere.