De unde provine gazul propan?

De unde provine gazul propan

Când stați în jurul unui living confortabil cu familia, probabil că nu vă gândiți prea mult la modul în care a ajuns acolo propanul care vă încălzește casa. Știți că propanul este o sursă de căldură accesibilă și de încredere care vă poate fi livrată cu serviciul de butelii la domiciliu galati. Știți probabil că este un combustibil fosil, cum ar fi gazul natural sau petrolul. Dar cât știți cu adevărat despre procesul complex prin care acesta devine o sursă utilizabilă de căldură? Răspunsurile te pot surprinde.

PROBLEME DE EXTRACȚIE

Propanul se obține în două moduri. Este unul dintre cele trei produse petrochimice grele îndepărtate din gazul natural pentru a-l pregăti pentru transport printr-o conductă. Este, de asemenea, un produs secundar al rafinării petrolului care este produs la fabricarea petrolului pentru încălzire, a petrolului și a altor produse.

O consecință interesantă a acestui fapt este că propanul nu este fabricat singur – ca urmare, atunci când aprovizionarea internă scade, este necesar să-l importăm din altă parte. În prezent, rafinarea gazelor naturale și a petrolului produce suficient propan pentru a satisface aproximativ 90% din necesarul nostru anual de combustibil.

RAFINAREA PROPANULUI

RAFINAREA PROPANULUI

Primul pas în pregătirea propanului pentru vânzare este izolarea acestuia de alte produse petrochimice, creând o formă pură care să lichefieze în mod corespunzător. Deoarece propanul apare ca gaz în condiții atmosferice normale, lichefierea se realizează prin presurizare. Pentru a fi utilizabil, propanul comercial trebuie să aibă o presiune maximă a vaporilor de 200 psig la 100 ° F (38 ° C).

Propanul este natural inodor, astfel încât, pentru a ușura detectarea scurgerilor, se adaugă în acest moment o substanță chimică specială cunoscută sub numele de odorant. Acesta este motivul pentru care propanul are mirosul caracteristic de „ou putred” pe care mulți îl asociază.

LIVRARE ȘI DISTRIBUȚIE DE PROPAN

Odată ce propanul este rafinat la nivelul necesar, acesta este depozitat în tancuri subterane mari și introdus pe piață prin intermediul camioanelor și vagoanelor special sub presiune. Companiile de gaz precum butelii la domiciliu cumpără propan în cantități mari și îl livrează direct la case și întreprinderi. Aceste companii își vor efectua propriul control al calității și se vor amesteca în aditivi pentru a spori proprietățile combustibilului pentru diferite aplicații.

Când propanul ajunge în sfârșit la tine acasă, acesta a călătorit departe și a suferit o rafinare considerabilă. Deși lanțul de aprovizionare este complex, rezultatul final este un combustibil extrem de fiabil, ușor de utilizat, fără probleme, sigur și cu ardere curată.