Este un gel dezinfectant mai eficient ca apă și săpunul?

În încercarea de a ne proteja de germeni, microbi, viruși și bacterii, folosim din ce în ce mai mult gel dezinfectant. Este un produs care ajută la dezinfectarea mâinilor și este des întâlnit în spitale, clinici, cabinete stomatologice, dar și clădiri de birouri, școli sau grădinițe.  Dacă folosești produse din categoria, gel antibacterian, îți poți dezinfecta mâinile oriunde, fără sa ai nevoie de apă și săpun. Dar oare gelul este mai eficient ca spălarea cu apă și săpun?

În anii 60, o asistentă medicală din California a brevetat un gel pe baza de alcool care era folosit în spital pentru igienizarea mâinilor. În ultimii ani, dezinfectantul pe baza de alcool a ajuns în topul preferințelor consumatorilor. Gelul este mai simplu de folosit, nu ai nevoie de apă și săpun, nu lasă pielea grasă, se absoarbe ușor și catifelează pielea.

Gelul dezinfectant este un produs sanitar pe baza de alcool, minim 60%, cu ingredient atent verificate de specialiști. Produsul are avizul Ministerului Sănătății și este recunoscut efectul biocid deosebit. În timp ce săpunurile obișnuite distrug viruși și microbi, gel dezinfectant pe baza de alcool este eficace contra bacteriilor de tip E. Coli, a ciupercilor gen Candida Albicans și a diferitelor tipuri de fungi. Săpunul are calități ușor antibacteriene, însă nu ucide virușii.

E recomandat așadar să folosiți săpunul pentru a elimina murdăria de pe mâini. Gelul poate fi utilizat mai degrabă pentru dezinfectare.

Săpunul, pe de altă parte, tinde să usuce pielea mâinilor. Dacă nu are agenți emolienți, poate ataca pielea datorită faptului că orice săpun, chiar și cele naturale, conține sodă caustică. Multe persoane sunt sensibile la compuși chimici, implicit la sodă.

Gelul antibacterian conține agenți de emoliere și hidratare pentru pielea mâinilor. Dacă folosiți chiar și intensiv zilnic gelul, mâinile rămân moi și catifelate. Gelul nu usucă pielea și previne crăpăturile. Substanțele din produsele biocide sunt studiate și analizate de specialiști în igienă pentru a combină eficacitatea antimicrobiană cu efectele de păstrare a frumuseții pielii.

Dacă folosiți pentru spălare apă și săpun, este recomandat să utilizați gel antibacterian contra microbilor, virușilor și germenilor, mai cu seama în perioada unor pandemii sau urgențe epidemiologice. Orice persoană care ia contact cu alte persoane bolnave, care merge în spitale sau unități sanitare de risc, e bine să folosească geluri dezinfectante biocide. În acest mod se asigura că își păstrează mâinile igienizate și curate și nu răspândește viruși și microbi.

Chiar și cei mici pot folosi gel dezinfectant. Sub supravegherea atentă a adulților, copii trebuie să învețe cum să se spele corect pe mâini dar și cum să își dezinfecteze mâinile când nu au la dispoziție apă și săpun. Cu precauțiunile necesare, gelul este folositor întregii familii, asigurând protecție contra bolilor, virușilor și microbilor. Sănătatea se menține dacă luăm măsuri de siguranță și folosim în mod regulat gel biocid pentru dezinfectare. Este simplu să comanzi și sa plasezi comandă și primești rapid, în orice locație, soluția ideală pentru igienă și dezinfectare.