Hidroizolații pentru fundații – 4 lucruri pe care să le știi înainte de începerea lucrării

Ridicarea unei case presupune foarte multă muncă, însă satisfacția pe care o simți la final, atunci când vezi rezultatul, este unul extraordinar. Înainte de a te preocupa, însă, de design, indicat este să ai grijă la modul în care pui bazele locuinței – doar astfel vei beneficia pe termen lung de confort și durabilitate.

De exemplu, recomandat este să investești în hidroizolatii fundatii de calitate, datorită cărora să ții infiltrațiile de apă la distanță.

Hidroizolații fundații – descoperă ce sunt și ce rol au

Hidroizolațiile pentru fundații sunt produse speciale, ce au rol de protecție împotriva infiltrațiilor de apă. Acestea se aplică cel mai ușor în timpul construirii imobilelor, atâta timp cât condițiile meteo o permit. În funcție de materialele din care sunt realizate, hidroizolațiile se montează diferit și rămâne la alegerea ta care este varianta ideală pentru tine.

Ce soluții ai la îndemână?

Foarte important este și să cunoști efectiv tipurile de hidroizolații din care poți alege, pentru a fi mult mai bine pregătit în timpul sesiunii de shopping. Principalele produse de pe piață sunt, așadar, următoarele:

  • membranele bituminoase – le găsești în magazine sub forma unor suluri de diferite dimensiuni. Aceste tipuri de hidroizolații se aplică întotdeauna la cald și etanșează perfect încă din prima clipă. Ai grijă, însă, ca în ziua în care vrei să te ocupi de o astfel de lucrare să nu plouă, pentru că altfel rezultatele nu vor mai fi cele scontate;
  • membranele din PVC – eficiente și simplu de aplicat, membranele din PVC se află și ele în topul preferințelor constructorilor. Aplicarea lor este ușoară și nu necesită utilizarea unor instrumente speciale;
  • membranele lichide – se toarnă direct peste fundație, iar principalul avantaj de care te bucuri astfel este că întreaga suprafață este acoperită perfect. Membranele lichide sunt unele dintre cele mai sigure hidroizolații pe care le ai la îndemână, rezistând extrem de bine în timp.

Colaborează cu o echipă de specialiști!

În ceea ce privește partea de montaj, ideal este să ceri ajutorul unor specialiști. Nu pentru că acești ar utiliza instrumente speciale, ci pentru că au suficientă experiență pentru a lucra repede și eficient, maximizând produsele pe care le pui la dispoziție. În același timp, pierderile de materiale vor fi reduse, iar costurile pe care trebuie să le suporți sunt mai mici.

Avantaje

Nu uita să iei în considerare și beneficiile de care ai parte datorită hidroizolațiilor. Printre cele mai importante se numără:

  • îți protejezi locuința pe termen lung de infiltrațiile de apă și de apariția mucegaiului, factori care sunt extrem de dăunători sănătății;
  • ai parte de confort;
  • montajul se realizează foarte repede: în doar câteva ore, hidroizolația întregii fundații poate fi gata;
  • poți alege dintre mai multe tipuri de hidroizolații în funcție de preferințele pe care le ai, dar și de bugetul de care dispui;
  • poți comanda produsele de care ai nevoie direct de pe Internet, acestea urmând să-ți fie livrate acasă în cel mai scurt timp.

Din punct de vedere financiar, dar și din punct de vedere al design-ului, să-ți ridici singur o casă este mult mai convenabil decât să o cumperi gata terminată de la un dezvoltator. Dacă te încumeți să te ocupi de fiecare pas în parte. Hidroizolații-Terase îți vine în ajutor. Aici găsești online o gamă largă de produse, datorită cărora vei avea o locuință rezistentă și confortabilă, de care să te bucuri alături de cei dragi. De la hidroizolatii pentru fundații, până la cele pentru terase ori acoperișuri, pe toate le poți studia de pe orice dispozitiv!