Îngrijirea pielii după epilarea cu ceară

Atunci când vrei o metodă de îndepărtare a părului în exces de pe anumite porțiuni ale corpului care să fie nu doar foarte eficientă, ci și una prietenoasă cu buzunarul tău, epilarea cu ceară se dovedește a fi cea mai populară alegere. În plus, are avantajul că poți organiza ședința de epilat în confortul și intimitatea propriei locuințe, ceea ce este pe placul tău, dacă ești mai pudică și te jenezi să mergi la un salon specializat de cosmetică.
Iritații și alte neplăceri
Din păcate, nu este o metodă lipsită total de dezavantaje, așa cum probabil am prefera cele mai multe dintre noi. Deoarece se folosește ceara epilat destul de fierbinte, nu de puține ori te confrunți cu iritații sau alte afecțiuni cutanate. Este și normal, deoarece pielea este agresată, prin smulgerea firelor de păr.
Iritațiile după epilarea cu ceară sunt mai frecvente vara, când este cald afară, și pielea are tendința de a transpira mai mult. Din păcate, nu este vorba doar despre aspectul estetic al iritațiilor ci și de faptul că firele de păr au tendința de a crește pe sub piele, ceea ce înseamnă risc ridicat de a suferi de foliculită. Prin urmare, am decis să îți oferim câteva ponturi despre cum ai putea preveni mai ușor iritațiile apărute ca urmare a epilării cu ceara la cutie.
Gheață
Un ceai rece, cu cuburi de gheață, este cu siguranță băutura preferată de mulți dintre noi pe perioada verii. Dar ce ai zice dacă ți-am sugera să folosești gheața și pentru a calma pielea care a avut de suferit din cauză că tocmai ce ai smuls firele de păr din rădăcină cu ajutorul dat de ceară. Prin urmare, câteva cuburi de gheață pe care le vei plimba pe zona respectivă te vor ajuta să mai scapi de roșeața specifică, dar și acea senzație de durere și ”ace” cu care te confrunți acum. Porii se vor închide mai repede și mai bine, iar iritațiile nu își vor mai face simțită prezența.
Produse antiseptice
În cazul în care știi despre tine că ești mai predispusă la a dezvolta foliculită în zonele sensibile, cum sunt cele ale feței, axilă sau zona inghinală, niciodată nu programa o ședință de epilat dacă nu ai pregătit și un produs special care nu doar să calmeze pielea și durerea, dar să aibă și un rol antiseptic. Întreabă la farmacie și care ar fi recomandările lor în acest caz, sau te poți adresa inclusiv medicului dermatolog. De ce să nu previi toate aceste neplăceri, atât de simplu încât nici nu vei simți că tocmai ce ai fost la epilat?
Loțiune post epilare
După ce ședința de epilare s-a încheiat, este obligatorie aplicarea unei loțiuni speciale, intens hidratante, care te va ajuta să previi cu succes eventualele iritații. Niciodată nu aplica o loțiune post epilare grasă, care va încărca inutil porii deschiși în urma epilării, iar de aici până la iritații sau alte afecțiuni cutanate neplăcute nu mai este decât un pas.
Fără dușuri fierbinți…
Ai încheiat ședința ta de epilare cu ceară? Perfect! Numai că nu te grăbi să faci imediat un duș sau o baie fierbinte. Vei simți dureri, iar iritațiile vor apărea mult mai rapid. Așteaptă câteva ore, sau mai bine până a doua zi, și totul va fi perfect.
…sau expunere la soare
Tot contraindicată după epilare este expunerea la soare sau mersul la solar. Cele două nu fac decât să îți irite mult pielea, și chiar nu ai nevoie de așa ceva, în condițiile în care este vară și porți ținute lejere, care expun foarte mult din piele.