Cum ne alegem lantul antiderapant potrivit pentru autovehiculul nostru

alegerea lantului antiderapant

Un lant antiderapant bun este cel care ne poate scoate din numeroase situatii periculoase. De aceea este foarte important sa il selectezi de fiecare data pe cel potrivit pentru masina ta si pentru tipul de drum pe care circuli.

In unele momente, anvelopele de ianra pur si simplu nu pot face fata conditiilor de trafic pe zapada si pe gheata, caz in care este foarte important sa se utilizeze lanturi antiderapante. De altfel, tipul acesta de lanturi nu trebuie sa lipseasca niciunui sofer care tine la masina lui. pe langa confortul psihologic ca tu si familia ta sunteti in siguranta, detinerea de lanturi antiderapante te va scuti de amenzi mari. Pentru toata siguranta, opteaza mereu pentru lanturi de cea mai buna calitate, de la producatori care sunt consacrati si care au cetificari.

Cand se utilizeaza lanturile antiderapante?

In primul rand, este bine de mentionat ca nu exista o data anume la care pot sa fie utilizate lanturile antiderapante. La fel ca si in cazul anvelopelor de iarna, lanturile se folosesc in momentul in care circuli pe drumuri care au fost acoperite cu zapada si care aluneca. Prin urmare, lanturile pot sa iti fie necesare din noiembrie sau pot fi utile abia in ianuarie. Totul depinde in ce conditii circuli si nu tine de data din calendar.

Lanturile antiderapante nu se tin montate a orice deplasare din timpul iernii ci doar in conditii extreme si pentru peroade scurte de timp, in momentul in care nu se poate face deplasara in conditii de siguranta normale.

Pe langa faptul ca pot sa fie utilizate pentru deplasari pe drumuri si portiuni de drumuri care sunt acoperite cu zapada sau cu gheata, sunt utile si in momentul in care masina trebuie pornita si este inzapezita. Lanturile se vor demonta de pe roti imediat ce ajungi pe portiuni de drum cu carosabil uscat sau care sunt acoperite doar cu straturi de zapada subtiri. In caz contrar, lanturile ar putea sa genereze daune serioase drumului si masinii, mai ales in ceea ce priveste anvelopele si suspensia sau sistemul de directie.

In momentul in care sunt folosite lanturile pe drumuri mai lungi, nu merge cu viteza mare. Tine cont de faptul ca drumul este alunecos si nu circula cu mai mult de maxim 50 de kilometri pe ora. Lanturile sunt importante pentru masina si asa cum alegi cel mai bun antigel, va trebui sa cumperi si cele mai bune lanturi.

Majoritatea lanturilor sunt folosite pentru vehicule care au tractiune pe fata, insa sunt si modele care sunt create special pentru masinile cu tractiunea pe sapte. Se folosesc de obicei la drumurile care au fost acoperite de zapada, dar unele modele sunt concepute pentru deplasarea pe gheata. In plus, va trebui sa tii cont de dimensiunile rotilor pe care montezi lanturile si de toate recomandarile producatorului in ceea ce priveste utilizarea corecta a acestora, astfel incat sa te asiguri ca poti obtine rezultate foarte bune si ca vei ramane mereu in siguranta.