Material sablare – tot ce trebuie sa stii

Sablarea reprezinta una dintre cele mai raspandite proceduri prin care poti sa obtii suprafete perfect netede si pregatite pentru prelucrari ulterioare sau pur si simplu pentru a le reda aspectul original.

La nivel industrial, pentru sablarea elementelor de mari dimensiuni se utilizeaza cabine de sablare sau echipamente special concepute in acest scop iar pentru functionarea optima a acestora si curatarea eficienta a suprafetelor se utilizeaza diverse tipuri de materiale pentru sablare.

Un material sablare trebuie sa indeplineasca o serie de conditii pentru a fi potrivit tipului de lucrare pentru care urmeaza sa fie utilizat. Mai concret, este vorba despre tipul materialului de sablare, granulatia, tipul de suprafete pentru care se utilizeaza etc.

Despre materialele pentru sablarea diferitelor tipuri de suprafete

In momentul in care se utilizeaza un material sablare impreuna cu un echipament de sablare se obtin o serie de avantaje precum reducerea timpului de productie, posibilitatea de a efectua mai multe comenzi si obtinerea unor rezultate foarte bune in comparatie cu sablarea manuala.

Atunci cand se alege un material sablare pentru efectuarea acestei proceduri trebuie sa se tina cont de faptul ca fiecare tip de material se adreseaza unui anumit tip de suprafata. Materialele de sablare se impart in doua categorii principale: organice si anorganice. Din randul celor organice amintim corindonul normal, perle ceramice, bicarbonat de sodiu, grit din sticla, corindon inoxidabil, carbura de siliciu, nisip de granat, granule vegetale. Un material sablare organic este mai putin nociv pentru mediul inconjurator si acestea se utilizeaza impreuna cu echipamente de sablare pentru cele mai bune rezultate.

Materialele de sablare organice sunt 100% ecologice si pot oferi rezultate excelente pentru diferite tipuri de suprafete. Este important sa se aleaga materialele pentru sablare corespunzator deoarece fiecare tip de echipament este conceput sa utilizeze un anumit tip de material. In cazul in care se utilizeaza un material sablare necorespunzator se pot produce daune substantiale atat echipamentului cat si suprafetei care trebuie pregatita pentru o prelucrare ulterioara.

Alege materiale de calitate si vei putea avea o multime de avantaje pentru afacerea ta

Fiecare tip de lucrare necesita sa se aplice o serie de solutii diferite pentru a putea realiza o sablare de calitate foarte buna. Tocmai de aceea este recomandat ca acest procedeu sa fie realizat de operatori cu experienta care stiu sa utilizeze atat echipamentele cat si sa recomande cele mai potrivite materiale pentru sablare. De asemenea, este importanta si calitatea materialelor de sablare pentru a putea efectua cele mai bune lucrari si sa te asiguri de rezultatul optim al lucrarilor de fiecare data.

Un material sablare de calitate va asigura intotdeauna lucrari de calitate, ceea ce inseamna ca si beneficiarii finali vor fi multumiti. De asemenea, vei putea sa onorezi comenzile tale mai rapid si mai eficient iar afacerea ta va avea de castigat. Materialele pentru sablare pot sa iti ofere toate aceste avantaje si chiar mai mult de atat. Afacerea ta va cunoaste o dezvoltare optima iar clientii tai vor beneficia de lucrari de calitate conform asteptarilor lor.