Mobilier pentru living: sfaturi pentru a alege cele mai bune piese

Probleme cu alegerea mobilierului camerei tale?, nu esti singur, in acest articol iti aducem  sfaturi pentru a alege  pe cele mai bune.

Planificarea de a pleca de acasa si de a porni pe propriul drum reprezinta un mare entuziasm, dar si o buna planificare. Conditionarea noului apartament este o sarcina la care trebuie sa iti dedici timpul astfel incat totul sa fie pe placul si masura ta.

Fiecare camera este importanta, dar sufrageria  are o greutate speciala. Este considerata ca fiind scrisoarea de introducere a casei tale, locul in care iti vei primi oaspetii si martorul unor lungi discutii cu prietenii si familia. Din acest motiv, designul acestei camere ar trebui sa fie gandit calm si contempland diferite optiuni. Aici va lasam un mic ghid care va poate ajuta in acest proces interesant. Poti gasi cea mai buna mobila in acest magazin online

Sfaturi pentru a cumpara cel mai bun mobilier pentru camera de zi

  1. Luati masuratorile inainte de a cumpara

In primul rand, trebuie sa masori spatiul alocat livingului tau. Nu poti iesi sa cumperi prima piesa de mobilier pe care o gasesti fara sa stii daca se incadreaza in camera ta sau daca va intra macar prin usa de la intrare. Nu vrei ca si  canapeaua pe care ai iubit-o atat de mult sa fie nevoita sa o ramana pe hol.

In mod ideal, ar trebui sa masori  totul: coridoare, usi, pereti si chiar ferestre. Acest lucru va va permite sa utilizati mai bine spatiul si sa evitati greselile, cum ar fi acoperirea unei ferestre mari cu un fotoliu lung.

Desi nu este o regula, exista cateva masuri medii care va pot ajuta sa distribuiti mai bine mobilierul din camera de zi.

  • Canapea single: Minim 0,80 m lungime x 0,90 m latime.
  • Fotoliu pentru 3 persoane: Minim 2,20 m lungime x 0,90 m latime.
  • Fotoliu cu 2 locuri: Este cunoscut si sub numele de canapea loveseat, iar masurile sale medii sunt de 1,60 m lungime x 0,90 m latime.
  • Fotoliu pentru 4 si 5 persoane: Sunt recomandate doar pentru camere sau locuri foarte spatioase, masurand mai mult de 40 m2.

Luati in considerare faptul ca pentru fiecare piesa de mobilier pentru camera de zi va trebui sa lasati un spatiu de circulatie intre 1 si 3 metri de suprafata .

  1. Proiectati si elaborati un plan al camerei dvs.

Odata ce aveti masuratorile camerei, incepeti sa va imaginati mobilierul din camera de zi si desenati-l intr-un caiet grila, astfel incat sa puteti incerca diverse modalitati de a le acomoda.

Luati in considerare diferitele tipuri de fotolii si o masuta de cafea pentru a incepe. Odata ce aveti aceasta baza, veti avea ocazia sa cautati accesorii, cum ar fi vase, mobilier, vitrine si alte tipuri de mese.

Desi totul va depinde de gusturile si posibilitatile tale, nu este prea mult sa iei in considerare cateva sfaturi de distributie. Cele mai frecvente sunt in „L” sau „U”, deoarece va permit sa aveti acces mai liber la mobilierul din camera de zi.

Din cele 4 puncte cardinale, este intotdeauna recomandat sa lasati unul liber pentru a intra in mobilier. O camera ar trebui sa fie deschisa si cu o distributie care va invita sa petreceti un timp bun in ea, care faciliteaza conversatia.