O strategie de optimizare SEO in patru pasi simpli

Optimizare seo

In spatele unei optimizari pentru motoarele de cautare bine facute se afla intotdeauna o strategie de optimizare SEO. Strategiile de optimizare implica gasirea celor mai bune instrumente si metode, armonizarea lor si determinarea unor modele de actiune in asa fel incat optimizarile sa fie perfecte din toate punctele de vedere. De multe ori nu avem timp pentru strategii foarte complicate, cele mai bune optimizari sunt cele bazate pe strategii cat mai simple si mai clare. Agentii de seo, cum e si WiseVision, vor pune la punct cele mai eficiente strategii simple de optimizare SEO si vor ajuta in acest fel clientii sa aiba site-uri pozitionate mai bine in paginile cu rezultate.

Optimizare seo site

Care ar fi cei patru pasi esentiali pentru o strategie de optimizare SEO care functioneaza in orice context? Strategiile simple incep cu o analiza detaliata a site-ului de optimizat, de la elemente meta pana la cuvinte cheie, text, cod, pozitionare existenta in motoarele de cautare, toate aceste detalii vor fi verificate rapid cu instrumente specifice. Se va analiza si competitia, cuvintele cheie folosite, ranking, cele mai bune cinci rezultate returnate la cautarile pe Google dupa anumite cuvinte cheie. Tot in aceasta etapa se vor gasi cuvintele cheie si listele de cuvinte cheie care se potrivesc cel mai bine pentru clienti si pentru nisa in care se afla site-ul respectiv.

Cuvintele cheie sunt importante pentru orice fel de optimizare SEO, se va face o analiza si asupra lor ca al doilea pas al strategiei simple de optimizare. Toate cuvintele cheie care ar putea fi folosite de publicul tinta vor fi analizate, se va vedea competitia existenta pe ele, cat de multe cautari generaza si ce sanse au sa fie folosite cand un client vrea sa ajunga mai repede la produsul dorit.

E important sa stii si ce ranking actual ai pentru site, se vor tine liste cu evolutiile acestui indicator si se vor compara, se va analiza si traficul pe care il are site-ul. Scopurile si obiectivele vor fi stabilite clar tot acum, trebuie sa stim ce vrem sa obtinem la final, de ce ne apucam de optimizare si care este finalitatea acestor etape din strategie, ce vrem sa avem la final, ce imbunatatiri sa vedem.

Consultanta seo

A treia etapa importanta din strategia simpla de optimizare, pe care o puteti pune la punct impreuna cu specialistii de la WiseVision, agentie de seo cu experienta, este cea in care se optimizeaza tot continutul de pe site. Se vor gasi cele mai bune titluri de pagina, bazate pe cuvinte cheie relevante, tag-uri meta, se vor amplasa fraze cheie care se vor cauta pe motorul de cautare in fiecare pagina. Textele trebuie sa aiba intre 800 si 2.000 de cuvinte, cele de 100-300 de cuvinte nu mai functioneaza ca la inceput, algoritmii Google s-au tot schimbat si Google vrea altfel de texte, de calitate si mai lungi.

Se dezvolta si sitemap-uri noi pentru Google sau Bing, in varianta XML si HTML, site-urile vor fi indexate in directoare mari, care au legatura cu nisa in care se afla site-urile.

Ultima etapa din strategia de optimizare simplificata este cea de monitorizare si testare permanenta. Aici agentiile seo pot oferi consultanta seo si pot ajuta enorm la atingerea obiectivelor acestei etape. La fel ca in cazul celorlalte trei etape agentiile pot oferi consultanta pentru implementari de calitate, au servicii suficient de multe si de bune pentru a va ajuta in orice etapa. Consultanta este esentiala mai ales in ultima etapa, testarea si masuratorile nu se pot face oricum, se analizeaza cu atentie de la ranking la trafic web pentru ase determina eficienta unor campanii de optimizare pentru motoarele de cautare.

In urma testarilor se vor stabili si modurile in care se poate face mentenanta, se vor modifica anumite cuvinte cheie daca e nevoie, continutul se va imbunatati, se vor verifica si schimba si link-urile interne si externe pentru a nu influenta negativ traficul castigat cu greu pentru site-ul optimizat.

Strategia adoptata si eficienta sa se vor verifica mai simplu si prin intermediul unui seo tool, unor instrumente de seo rank tracking si de serp tracking. In fiecare caz in parte avem de la date in timp real la sugestii de imbunatatire a eficientei campaniilor seo si strategiilor de optimzare, suntem constienti de lucrurile care merg si care nu merg. Cu instrumentele speciale pentru monitorizare si testare, control oferite online suntem mai aproape de perfectiune in seo. Prin intermediul consultantei seo suntem siguri ca vom avea cea mai buna strategie simpla de optimizare, fiecare etapa va fi implementata corect si se vor obtine rezultate notabile la final.