Perioada cea mai oportuna pentru a consuma vinu rosu!
Toamna este momentul cel mai important pentru iubitorii de vin. Acesta este anotimpul cand se culeg viile, iar in luna noiembrie spre decembrie, se poate deja degusta vinul obtinut din strugurii presati. La crama Girboiu clientii se pot bucura de o vasta selectie de vinuri de cea mai buna calitate ce pot fi achizitionate la preturi avantajoase.
Selectia Bacanta Feteasca Neagra este o alegere ideala pentru cine doreste sa savureze aromele sezonului alaturi de un pahar de vin exceptional. Aceasta sticla de la Girboiu reprezinta un amalgam de arome precum prune si condimente ca scortisoara, anason si cuisoare completate cu note de piele.
Feteasca Neagra este un soi de struguri cu coaja inchisa, originar din Republica Moldova si Romania, desi acum este plantat mai mult in aceasta din urma. Se considera ca produce unele dintre cele mai bune vinuri rosii romanesti, prezentand caractere de fructe picante, afumate si o structura buna a taninului.
Teritoriul originar al soiului de struguri, al carui nume inseamna „fecioara neagra”, a fost vechiul principat al Moldovei. Aceasta regiune istorica formeaza acum cea mai mare parte a Republicii Moldova, precum si regiunea invecinata cu estul Romaniei, numita si Moldova, cu doua parti mai mici apartinand acum Ucrainei.
Feteasca Neagra a disparut in mare parte din casa sa moldoveneasca in timpul erei sovietice, desi a continuat sa fie cultivata in Romania, cu accent pe estul tarii. Nu este plantat comercial in afara Europei de Est, desi o tendinta moderna catre soiuri de struguri mai obscure poate vedea aceasta schimbare in anii urmatori, mai ales ca strugurii sunt considerati a fi de o anumita calitate.
Feteasca Neagra este o perspectiva atractiva pentru viticultori, deoarece este rezistenta atat la temperaturi scazute, cat si la conditii de seceta. Se coace tarziu si are coji groase, ducand la vinuri cu o concentratie excelenta de antociani, dand un pigment bun vinurilor. In zilele noastre, Feteasca Neagra este produsa de obicei ca vin de soi, desi in trecut era adesea amestecata cu Cabernet Sauvignon si Merlot pentru a-i conferi mai multa corp si greutate.
Un vin tipic Feteasca Neagra este cunoscut pentru culoarea rosu-rubiniu adanc, aromele caracteristice de mure si poate fi invechit daca este manipulat bine in crama. Ciresele negre, prunele si ciocolata pot fi, de asemenea, detectabile, precum si vanilia unde vinurile au vazut niste stejar. Este un strugure relativ versatil, deoarece Feteasca Neagra poate fi gasita produsa uscata, demisec sau dulce.
Exista cel putin patru tipuri diferite de Feteasca Neagra. Aceste mutatii sugereaza ca soiul de struguri este relativ vechi in sine.
Sinonimele includ: Coada Randunicii, Feteaska, Fetyaska, Pasareasca. Asociatiile alimentare pentru vinurile Feteasca Neagra includ:
-Coaste de porc condimentate;
-Rogan Josh curry de miel;
-Budinca neagra;
Nu numai ca este foarte sanatos consumul de vin rosu, insa este si bautura cea mai indicata de toti marii chefi ai lumii pentru a savura diferite preparate. Un pahar de vin contine toti antioxidantii necesari pentru a mentine corpul santos si o piele tanara si catifelata. Crama Girboiu ofera soiuri de vin premiate la preturi pentru toata lumea!