Poligraf – minciuna are limita

Cand lucreazi cu bunuri, diferenta dintre a fi corect si a incerca sa atingi suprematia banului declina mult si decazi repede in pacat.  Un bun exemplu este dat de forta interioara a omului de a cadea in pacat si sa fure de la alti. Orice persoana este supus greseli si din dorinta de a nu fi prins incearca sa ascunda adevarul invinovatind pe alti. In astfel de cazuri o metoda de verificare este testul poligraf care scoate la lumina adevarul din fiecare persoana care este supusa unei test poligraf.

Aparat poligraf a scos adevarul la lumina in cazul meu, un simplu angajat in departamenul de vanzari. In domeniul in care lucrez, banul are o valoare foarte mare deoarece se lucreaza cu bunuri de valoare mare. In aceasta perioada secetoasa, datorita crizei acute de bani, doi colegi au gasit o metoda ingenioasa de a sustrage bani din firma printr-o acoperire temporara.

Acesta hotie din tranzactionarea unor bunuri a mers o perioada indelungata pana cand a fost intarziata o plata si nu a existat acoperire. Toata povestea a esit la iveala cu un final neasteptat. Cei doi colegi se acopereau unul pe altul si nimic nu dezvaluia ca exista o relatie de prietenie cu scop precis si bine pus la punct. Descoperirea lipsei banilor a reprezentat o adevarata nedumerire pentru seful nostru legat de modul de operare si mai ales de cand au inceput sa fure.

Metoda poligraf a reprezentat o adevarata bariera, ca un filtru ce actioneaza impotriva minciuni care a demonstrat ca nu exista cale de a te ascunde si pana la urma minciuna are o limita, iar adevarul a fost scos la iveala prin metoda de testare poligraf la care a fost examinata si testata poligraf fiecare persoana.

Orice problema legata de verificarea loialitatii si a corectitudinii salariatilor fata de angajatori prin declaratii mincinoase, care cauta sa obtina avantaje materiale, poate fi supusa examinari cu testul poligraf.