Scandura de fag sau de brad?

Table of Contents
Lemnul – o materie prima durabila, regenerabila, care este incredibil de versatila. Fiecare bucata de lemn este diferita. Fiecare specie de lemn este unica prin granulatie, culoare si structura. Datorita varietatii uriase de tipuri de arbori, exista nenumarate specii de lemn care pot fi clasificate dupa proprietati, duritate si greutate. In functie de destinatia sa, o specie de lemn va fi mai potrivita decat alta. Descoperiti proprietatile speciale ale diferitelor specii de lemn din portofoliul nostru.
Fiecare specie de lemn se caracterizeaza prin proprietati diferite si are propriile sale avantaje, precum si dezavantaje. In acelasi timp, acordam o atentie deosebita achizitionarii exclusiv de lemn de inalta calitate din paduri gestionate durabil. Afla ce tip de lemn se potriveste nevoilor tale in articolele expertilor nostri.
Duritatea bradului
Se remarca frecvent cat de dura si durabila este cheresteaua de brad Douglas. Articolul de la expertul nostru ofera o perspectiva asupra a ceea ce este atat de special la acest lemn minunat si cum se compara cu alte specii de lemn.
Bradul argintiu este o specialitate din Padurea Neagra. Lemnul de stejar este foarte apreciat pentru mobilier si alte utilizari de inalta calitate, datorita duritatii si culorii si structurii sale frumoase. Frasinul impreuna cu stejarul este un lemn de esenta tare cautat pentru marea sa varietate de aplicatii. Speram ca ne vom putea bucura in continuare de acest lemn frumos in viitor.
Stabilitatea speciilor de lemn
Stabilitatea sau durabilitatea tuturor speciilor de lemn poate fi determinata in functie de anumite clasificari sau norme. Acestea sunt aplicate in principal pentru utilizarea lemnului in zonele exterioare.
Standardul DIN-EN 350 – 2, de exemplu, ofera o imagine de ansamblu asupra rezistentei naturale a tuturor tipurilor de lemn la organismele care distrug lemnul, cum ar fi ciupercile sau daunatorii. Imparte lemnul in clasificari de durabilitate de la 1 (foarte durabil) la 5 (deloc durabil) .
Majoritatea speciilor noastre de lemn cultivate local nu se potrivesc cu speciile exotice de lemn in ceea ce priveste rezistenta la intemperii, prin urmare tipurile de lemn exotic sunt populare pentru utilizarea in zone exterioare, cum ar fi podele exterioare sau elemente de fatada. Acest lucru nu inseamna ca speciile noastre locale de lemn sunt total nepotrivite pentru zonele exterioare. Trebuie doar sa stiti ca longevitatea lemnului, sub influenta soarelui, vantului, ploii, zapezii, etc. va fi mai limitata decat lemnul exotic daca este lasat fara nicio protectie.
Tabelul ofera informatii despre gradul de diferenta intre tipurile de lemn considerate a fi cele mai utilizate in Europa, in ceea ce priveste durabilitatea lor naturala impotriva ciupercilor si daunatorilor din zonele exterioare. Desi aceasta norma este folosita in mod obisnuit pentru lemnul pentru constructii exterioare, nu are nicio influenta asupra utilizarii interioare, deoarece nu au loc intemperii.