Sfaturi interesante pentru un decor minimalist in dormitor

Decorul minimalist este in trend anul acesta si reprezinta cea mai buna alegere pentru toti cei care vor sa aiba dormitoare moderne. Nu este delco greu sa obtii un astfel de interior, daca stii la ce sa fii atent, iar noi iti oferim cateva sfaturi.

Nu uita de perdele și de draperii

În momentul în care vrei să configurezi un decor minimalist, nu uita de perdele și nici de draperii. De fapt, ține cont de tot, inclusiv de galeriile pe care le alegi, pentru că nu toate galeriile se integrează corect unui decor minimalist. Vezi aici galerii perdele de la aondeco.ro! Cu siguranță vei găsi tot ce ai nevoie pentru dormitorul tău. În mare parte, ai nevoie fie de ceva monocrom sau neutru, fie de ceva cu imprimeuri cât mai reci, așa cum sunt modelele geometrice simple. Daca vrei sa te asiguri ca nu gresesti deloc, cea mai simpla varianta este sa le alegi fara model.

Poti merge doar pe culori neutre, daca vrei

Minimalist nu inseamna sa faci totul intr-o singura culoare – dar, atunci cand alegi sa cumperi o noua piesa pentru dormitorul tau, asigura-te ca se potriveste cu orice schema de culori neutre pe care ai decis sa o cumperi. Inca o data, ciocnirile de culori nu vor face decat sa strice estetica pe care te straduiesti atat de mult sa o ingrijesti!

Nu uita de lumina naturala

Iluminatul intr-un dormitor minimalist este aproape un accesoriu in sine – intr-o camera cu cel mai mic mobilier posibil, iluminatul poate face o diferenta uriasa. Daca ai optiunea, indeparteaza perdelele (cu exceptia cazului in care sunt transparente) si adu o zona mare de lumina naturala in dormitorul tau. Acest lucru va face ca incaperea sa se simta mai deschisa, moderna si cu totul mai minimala.

Foloseste arta in decorarea dormitorului

Ideea ca trebuie sa acoperim fiecare centimetru gol al peretilor nostri cu fotografii sau picturi pentru ca o camera sa se simta „completa” pur si simplu nu face parte din idealul sau estetica minimalista. Indiferent daca ai creat o mini colectie de arta sau pur si simplu aspiri sa faci acest lucru, incearca sa selectezi o singura piesa de arta pe care o pretuiesti din toata inima si sa o vezi cu placere de fiecare data cand intri in dormitorul tau.

Acum, nu strica afectul punand altceva pe pereti! Asa cum patul dintr-un dormitor minimalist actioneaza ca punct focal al intregii camere, la fel si ceea ce atarna deasupra acestuia.

Adauga un strop de verde

O planta bine plasata intr-un dormitor minimalist este o atingere distractiva, simpla si pamanteasca – aceasta este o modalitate grozava de a adauga un strop de culoare unei incaperi neutralizate! Doar asigura-te ca planta  nu va aglomera spatiul.

Pentru o planta de apartament cu aspect modern, care este, de asemenea, usor de ingrijit, poti incerca  un filodendron, un smochin din frunze mari sau chiar o planta de aloe vera si un cactus. Toate acestea functioneaza perfect in interior si sunt usor de intretinut.