Sfaturi practice pentru alegerea unui avocat

O cautare rapida pe Google va dezvalui un numar de avocati care doresc sa va ajute. Intrebarea este cum sa gasesti acel avocat care va fi potrivit pentru tine? Ei bine, un loc bun pentru a incepe este sa va intrebati urmatoarele:

  • Am nevoie de un avocat care se concentreaza intr-o anumita zona a legii sau unul generalist?
  • Cat de mult sunt dispus sa platesc pentru a rezolva aceasta chestiune?
  • Este important ca avocatul pe care il aleg sa fie localizat in apropierea casei sau biroului meu?
  • Este important sa-mi placa avocatul pe care il aleg?

Dupa ce v-ati intrebat aceste intrebari, este un moment bun sa incepeti sa cautati pe https://www.avocatonline.net/. Adresati-va rudelor si prietenilor dvs. pentru numele avocatilor pe care ii recomanda. Pentru cazurile penale, fiecare judet are un birou de aparator public care ofera servicii juridice gratuite pentru cei care sunt indigenti si nu isi pot permite un avocat. Pentru persoanele care nu isi pot permite sa plateasca in alte chestiuni, poate doriti sa contactati serviciile juridice. Ele pot ajuta cu anumite tipuri de cazuri nepenale.

Amintiti-va avocatii si firmele de avocatura vin intr-o varietate de forme si dimensiuni. Calitatea va veni de la avocatul care „se potriveste cel mai bine nevoilor cazului dvs. particular. Ar trebui sa te simti increzator in abilitatea avocatului, inainte sa-l angajezi.

Interviul initial

Odata ce ati ales un avocat, exista cateva lucruri pe care ar trebui sa le ganditi in pregatirea pentru interviul dvs. initial. Ganditi-va la cazul dvs. sau la chestiunea legala, astfel incat sa fiti pregatiti sa raspundeti la intrebarile avocatului. Scrieti cateva intrebari de baza pentru avocat. De exemplu, „Care este experienta dvs. in acest domeniu al legii?” Strangeti orice materiale scrise care se refera la situatia dvs. juridica.

Acestea va vor fi extrem de utile in rezolvarea situatiei cu care va confruntati. Asteptati sa discutati intreaga chestiune juridica, nu doar acele parti care va fac sa aratati bine. Fara intreaga imagine, avocatul dvs. nu poate oferi o reprezentare adecvata. Pentru mai multe sfaturi, intra pe https://poluscentercluj.ro.

Unii clienti sunt prea intimidati pentru a adresa avocatilor urmatoarele tipuri de intrebari:

  • La ce rezultat trebuie sa ma astept la aceasta chestiune juridica? Exista o sansa buna sa pot obtine ceea ce vreau sau imi pierd banii?
  • Cat timp va dura pentru a rezolva aceasta chestiune?
  • Daca nu am destui bani pentru a-ti plati factura in intregime la sfarsitul fiecarei luni; Putem crea un program de plata?
  • Voi fi facturat pentru timp? Aceasta rata include personalul si cheltuielile dvs.? Ce anume este timpul facturat?

Un contract de taxe este important

Este important pentru dvs. si avocatul dvs. pentru a fi de acord cu privire la ceea ce veti plati si ce servicii va efectua avocatul. In acest fel, amandoi veti stii la ce sa va asteptati unul de la celalalt pe masura ce lucrati impreuna in cazul dvs.

Ingredientul de baza in cele mai multe taxe percepute de avocati este timpul petrecut pe o anumita problema. Intr-un mod important, serviciile profesionale ale unui avocat difera de cele ale unui medic sau dentist: o mare parte a lucrarii este realizata atunci cand clientul nu este prezent.