Tot ce trebuie sa stii despre ceaiul Kombucha
Aceasta bautura ancestrala din Mongolia cu multiple virtuti medicinale apare in ingrijirea cosmetica. Antioxidant, hidratant si favorizand reinnoirea celulara, acest ingredient este un aliat soc pentru piele si par lipsite de energie. Pentru a cumpara cel mai bun ceai intra pe https://ikombucha.ro/.
Ce este ceaiul Kombucha?
- Proprietatile sale
Kombucha inseamna literal „alge de ceai” in rusa. Aceasta bautura spumante naturala exista de 2000 de ani si vine direct din Mongolia. In mod traditional, kombucha este facut dintr-un ceai foarte dulce, verde sau negru, in care sunt cultivate drojdii si bacterii. Fermentatia indusa de aceste organisme va transforma zaharul in enzime si lactobacili, care sunt bune pentru organism.
- Beneficiile sale
Numeroasele sale beneficii il fac un remediu popular utilizat pe scara larga in Asia si Rusia. Kombucha este astfel recunoscut in primul rand ca are virtuti de potolire a setei. Dar bacteriile si acizii organici pe care ii contine sunt bune si pentru flora intestinala si ajuta digestia. Kombucha contine si antioxidanti, care vor neutraliza excesul de radicali liberi din organism si, prin urmare, vor lupta impotriva imbatranirii celulare. In cele din urma, aceasta bautura este un diuretic natural care, prin urmare, ajuta la eliminarea toxinelor din organism.
Beneficiile ceaiului Kombucha pentru par
- Sfaturi de utilizare
Datorita vitaminelor si aminoacizilor pe care ii contine, kombucha actioneaza asupra parului tau. Asa cum ajuta la reinnoirea celulelor pielii, va stimula reinnoirea scalpului si il va intari. Aplicat sub forma unei masti, iti va reda parul la densitatea sa si il va face mai suplu si mai moale.
Cum sa-ti alegi ceaiul Kombucha?
Alege un ceai kombucha cu o compozitie cat mai apropiata de originea 100% naturala.
De unde sa cumpar ceai Kombucha?
In general, ceaiul kombucha este un preparat care trebuie facut acasa. Dar este posibil sa-l gasesti sub forma de bautura in supermarketurile bio. De asemenea, este posibil sa cumparati tulpini de kombucha online sau in magazinele bio pentru a va pregati reteta de casa.
Reteta de casa cu ceai Kombucha
- Preparati-va propriul ceai kombucha
Va trebui sa obtineti o tulpina de kombucha, apa, ceai (negru sau verde) si zahar pentru a va pregati reteta. Se fierbe 1 litru de apa cu 70 g de zahar. Cand apa clocoteste, ia-o de pe foc si infuza ceaiul. Turnati lichidul intr-un recipient de sticla, asigurandu-va ca il filtrati. In timpul primei fermentatii, adaugati 2 linguri de cidru pentru a acidifica mediul. Apoi aruncati ciotul de kombucha la suprafata, cu partea usoara in sus. Acoperiti totul cu o carpa care permite aerului sa treaca, cum ar fi tifon, si plasati o banda de cauciuc in jurul recipientului pentru a-l tine inchis. Fermentarea trebuie sa aiba loc intr-un loc cald si aerisit, dar ferit de lumina directa a soarelui. Dupa 7-10 zile, gusta amestecul tau. Cand gustul este in regula, colecteaza tulpina de kombucha si filtreaza din nou lichidul. Bautura ta este gata pentru a fi gustata. Atentie, primul preparat este uneori prea acru. Puteti relua, evident, o a doua fermentatie cu aceeasi tulpina si jumatate din otet, pentru rezultate optime. Puteti pastra apoi bautura intre doua saptamani si o luna la frigider.