Vaping vs fumat

Cu toate ca se cunoaste la scara larga faptul ca fumatul este un obicei foarte daunator pentru sanatatea generala, foarte putini fumatori se arata intr-adevar dispusi sa renunte la viciul lor. Din acest considerent, au aparut nenumarate solutii menite sa faciliteze acest proces, dintre care cea mai eficienta s-a dovedit a fi inlocuirea tigarii clasice cu o varianta electronica, mult mai putin nociva.

Acest lucru se fundamenteaza pe faptul ca renuntarea la fumat este mai mult un prag psihologic decat unul practic. Eliminarea obiceiului este mai grea decat renuntarea la administrarea substantelor care dau dependenta. Asadar, tigarile electronice de la Voore sunt menite sa elimine factorii de risc pentru sanatate in timp ce ofera in continuare posibilitatea fumatorului de a pastra acest viciu in rutina zilnica.

Exista nenumarate diferente intre cele doua variante, cele mai importante concretizandu-se atat sub aspectul compozitiei si al modului de administrare, cat si al unor considerente financiare si de imagine.

Formula

Un procent foarte mare din concentratiile tigarilor clasice este reprezentat de substante daunatoare, cancerigene si chiar nocive, administrate constant. In cautarea unor alternative mai sanatoase, producatorii de tigari electronice au incercat sa formuleze o concentratie cu o cantitate minima de astfel de ingrediente, fiind inlocuite cu alternative de provenienta vegetala.

De asemenea, si in privinta nicotinei, substanta principal responsabila de instalarea dependentei, au fost luate masuri semnificative. Daca in cazul tutunului optiunile erau foarte reduse, acest dispozitiv permite stabilirea individuala a cantitatii adaugate in lichid. Mai exact, posesorul adauga separat nicotina in functie de propriile nevoi. In acest mod poate reduce treptat cantitatea pana in momentul in care organismul nu ii va mai solicita deloc, putand-o elimina complet.

Abur sau fum?

Un alt punct de interes pentru sanatatea plamanilor si a sistemului respirator in general este felul in care ajung aceste substante in organism. Daca tutunul se arde, generand un fum dens si greoi, lichidul de la tigara electronica se incalzeste, producand abur. Cel din urma se disperseaza mult mai repede si usor, avand efecte cu mult mai putin evidente pentru intreg corpul.

Dovada de responsabilitate fata de sanatate si buget

Desi principalul scop al acestor dispozitive este oferirea unei practici mai putin daunatoare, avantajele se concretizeaza si pe plan financiar. Mai exact, investitia este necesara doar in prima instanta, la achizitionarea intregului kit necesar. Ulterior, doar lichidul va trebui reachizitionat, fiind singurul element consumabil.

Dat fiind faptul ca o singura sticluta costa aproximativ cat un pachet de tigari si ca poate fi utilizata pana la o saptamana, investitia va fi amortizata rapid. Asadar, din acel moment va fi nevoie sa aloci un buget mult mai mic pentru a-ti intretine aceasta placere.

Cum iti influenteaza fumatul, respectiv vapatul, imaginea?

Pentru ca tigara clasica are un aspect nu tocmai placut si genereaza mirosuri pregnante si deranjante pentru cei din jur, poate fi un factor care sa influenteze atribuirea unei etichete negative. Tigara electronica este un dispozitiv inovator, cu design modern care nu are nimic in comun cu varianta clasica.

Pe plan senzorial, aburul generat nu creeaza niciun fel de disconfort celor din jur. Dispare rapid, fara a provoca deficiente de respiratie. Mirosurile generate sunt puternic influentate de aromele folosite. Asadar sunt in esenta placute si foarte putin sesizabile. Nu se impregneaza in tesaturi si nu persista. Nu in ultimul rand, vapatul nu este interzis in spatiile inchise. Dat fiind faptul ca nu presupune o sursa inflamabila, nu va trebui mereu sa te indrepti catre o zona de aer liber de fiecare data cand vei vrea sa folosesti tigara ta electronica.