Cele mai comune modele de case din containere

idei case din container

Casele din containere au devenit o optiune populara pentru locuinte in ultimii ani, datorita durabilitatii, flexibilitatii si costurilor reduse. Transformarea containerelor maritime in case functionale si estetice a captat atentia arhitectilor si a celor interesati de constructii eco-friendly. In acest articol, vom explora cele mai comune modele de case din containere si avantajele pe care le ofera.

Casa din container de 20 de picioare

Un container de transport standard masoara 20 de picioare in lungime si este cel mai mic model de casa din containere. Aceste case sunt ideale pentru spatii mici si pot fi utilizate ca cabane, studiouri de creatie, birouri sau chiar locuinte individuale pentru una sau doua persoane. Desi sunt compacte, pot fi configurate in diferite moduri pentru a maximiza spatiul si confortul. Vezi aici idei de case din containere 2023.

Casa din container de 40 de picioare

Containerul de 40 de picioare este cel mai comun model folosit pentru constructia de case din containere. Acest tip de casa ofera un spatiu mai generos, ceea ce le face potrivite pentru locuinte de familie sau birouri. Pot fi transformate in case unifamiliale, duplexuri sau chiar ansambluri rezidentiale mai mari. Exista posibilitatea de a le conecta intre ele sau de a le dispune in diferite configuratii pentru a crea spatii unice si functionale.

Casa din containere modulare

Casa din containere modulare este compusa din mai multe containere maritime conectate intre ele pentru a crea o locuinta mai mare si mai complexa. Aceasta abordare permite o flexibilitate sporita in design si permite extinderea facila a casei in functie de nevoile familiei sau schimbari ale stilului de viata. Casele modulare din containere pot avea etaje multiple, terase, gradini interioare si pot oferi un spatiu de locuit modern si confortabil.

Containerul de transport transformabil

Un model interesant de casa din containere este reprezentat de containerele de transport transformabile. Acestea pot fi configurate pentru a se deschide lateral sau vertical, ceea ce permite crearea unor spatii interesante si modulare. Astfel de containere sunt folosite pentru proiecte inovatoare, cum ar fi pop-up shops, baruri sau spatii de evenimente temporare. La MuvinContainers vei gasi toate tipurile de case dorite.

Avantajele caselor din containere

  • Durabilitate: Containerele maritime sunt construite pentru a rezista la conditii extreme in timpul transportului international, ceea ce le face foarte durabile si rezistente la intemperii.
  • Costuri reduse: Construirea unei case din containere poate fi mai putin costisitoare in comparatie cu constructia traditionala, in special in zonele unde pretul materialelor de constructie este ridicat.
  • Timp de constructie mai scurt: Casele din containere pot fi construite mai rapid decat casele traditionale, deoarece structura de baza este deja gata si necesita doar adaptari si modificari minime.
  • Sustenabilitate: Reciclarea containerelor maritime pentru a crea locuinte contribuie la reducerea deseurilor si la promovarea constructiilor eco-friendly.
  • Mobilitate: O alta mare calitate a caselor din containere este mobilitatea lor. Ele pot fi mutate sau transportate cu usurinta dintr-un loc in altul, oferind o solutie excelenta pentru persoanele care doresc sa se mute sau sa calatoreasca frecvent.

Casele din containere reprezinta o solutie inovatoare si eco-friendly pentru locuinte si alte proiecte de constructie. Varietatea de modele si flexibilitatea acestora in design le fac atractive pentru cei care cauta alternative mai accesibile si mai durabile la locuintele traditionale. Cu o abordare creativa si un design bine gandit, casele din containere pot deveni locuinte confortabile si moderne, care satisfac cerintele si gusturile fiecarui proprietar.