Cum curatam aparatele dentare invizibile?

curatare aparate dentare invizibile

Aparatele dentare invizibile sunt o modalitate excelenta de a-ti corecta si indrepta dintii. Cu toate acestea, datorita naturii lor detasabile, necesita un alt tip de intretinere decat aparatul dentar obisnuit. In acest articol, va vom ghida prin cum sa curatati si sa ingrijiti aparatele invizibile, precum si ce sa evitati.

Sfaturi de curatare a aparatului dentar invizibil

Exista mai multe moduri de a va curata aparatele.. Cele mai multe implica inmuierea gutierelor de aliniere intr-o solutie pe baza de apa pentru o anumita perioada de timp. Mai jos veti gasi cele mai comune metode:

Aceasta este probabil cea mai usoara metoda de curatare profunda a alinierii. Doar adaugati o cantitate mica de detergent antibacterian, intr-un vas cu apa usor calda. Amestecati-le pana cand sapunul se dizolva si apar bule la suprafata. Puteti de asemenea sa folositi si ceara aparat dentar.

Lasati gutierele  in amestec timp de 20 pana la 30 de minute. Acum, ca majoritatea bacteriilor au fost eliminate din gutiere, clatiti-le bine cu apa rece pentru a finaliza procesul de curatare.

Inmuiati in otet alb si apa

Umpleti o cana cu apa semicalda si adaugati o lingura de otet alb. Se amesteca si apoi se adauga aligners si se lasa scufundate timp de 15 pana la 20 de minute. Scoateti alignerele si apoi clatiti-le bine cu apa rece. Lasa-le sa se usuce inainte de a le pune inapoi in gura. Pentru ca vorbim de un aparat ortodontic este important de mentionat faptul ca medicul va face si el recomandari pentru intretinere.

Inmuiati in bicarbonat de sodiu si apa

Bicarbonatul de sodiu este o modalitate excelenta de a va curata gutierele acasa, datorita calitatilor sale deodorizante. Doar amestecati o lingura de bicarbonat de sodiu intr-o cana de apa si inmuiati-va alinierii acolo timp de 30 pana la 60 de minute.

Borcan de bicarbonat de sodiu varsat

Asigurati-va ca le clatiti bine dupa aceea si lasati sa se usuce inainte de a le folosi din nou.

Periati-le usor cu pasta de dinti non-abraziva

Daca timpul este esential, atunci va recomandam sa folositi o periuta de dinti si o pasta de dinti non-abraziva pentru a face treaba. Trebuie sa va periati usor alignerele, pentru a nu deteriora si zgaria plasticul. De asemenea, ar trebui sa utilizati o periuta de dinti nefolosita pentru aceasta, deoarece periuta de dinti de zi cu zi va avea urme de pasta de dinti abraziva pe ea, care va va zgaria sau va toci gutierele.

Acum ca v-am aratat modul corect de a va curata gutierele, sa ne concentram pe modul gresit. Mai jos veti gasi o lista cu lucruri pe care nu ar trebui sa le utilizati pentru a va curata aparatele invizibile:

Gutierele sunt mult mai delicate decat dintii tai reali, asa ca nu poti folosi aceleasi produse de curatare a dintilor pe gutiere. Ceea ce inseamna ca anumite tipuri de pasta de dinti nu sunt, din pacate, o optiune.

Motivul pentru aceasta este ca majoritatea tipurilor de pasta de dinti au proprietati abrazive care pot duce la zgarieturi pe rasina de plastic a gutierei. Aceste zgarieturi pot face ca gutierele invizibile sa devina mult mai vizibile.