Munca la distanta, noua cerinta in recrutare personal

Anul 2020 a demonstrat din plin faptul ca o companie trebuie sa aiba capacitatea de a se adapta si chiar reinventa in orice moment, astfel incat sa nu aiba pierderi, in special de personal. Mai rapid ca oricand, telemunca a devenit o optiune de lucru extrem de importanta si toate domeniile de activitate care au putut sa migreze in online au facut acest lucru. Drept urmare, cautarea de forta de munca s-a extins si mai mult in mediul online. Firmele de recrutare dar si companiile au inceput sa isi redefineasca cerintele pentru candidati si sa includa in anunturi o serie de noi abilitati prin care personalul sa aiba capacitatea de a face fata la cerintele in continua schimbare.

O firma recrutare personal precum premiumhr.ro are capacitatea de a se adapta mult mai rapid la cerintele pietei locurilor de munca atunci cand au loc schimbari bruste, asa cum a fost si situatia de anul trecut care inca mai influenteaza vietile oamenilor.

De ce este nevoie mai mult ca oricand de o firma recrutate personal?

Firmele de recrutare personal au reusit intr-un timp scurt sa adapteze planurile de recrutare a companiilor astfel incat acestea sa incapsuleze toate aceste noi necesitati (telemunca, abilitatile medii si avansate de utilizare a calculatorului, cunoasterea unei limbi straine, etc.). Avand in vedere ca foarte multe companii au fost nevoite sa disponibilizeze un numar crescut de personal fie datorita insolventei fie necesitatii de a reduce numarul de salariati pentru fiecare departament.

Astfel, in prezent se duce o lupta intensa, pe de-o parte candidatii in cautarea unui loc de munca iar pe de alta parte angajatorii care au nevoie de specialisti care sa ii treaca peste aceasta perioada. O firma recrutare personal poate sa intampine nevoile si cerintele ambelor tabere si sa actioneze rapid in beneficiul companiei care este in cautare de personal calificat. In plus, poate sa realizeze un plan de recrutare eficient in care sa fie intampinate toate situatiile care pot influenta intreg procesul.

La ora actuala cererea de locuri de munca este mai mare decat oferta si a determinat piata muncii sa se schimbe. Daca inainte candidatul avea un cuvant de spus acum, angajatorii se afla in pozitie dominanta. Astfel, candidatii trebuie sa se arate mai flexibili si dispusi la negociere pentru obtinerea unui loc de munca.

Nevoia de a avea un plan concret de recrutare mai importanta ca oricand

O firma recrutare personal care sa aiba capacitatea de a contura un plan concret pentru angajator astfel incat sa gaseasca salariatii potriviti pentru locurile de munca din cadrul companiei a devenit cruciala. Daca inainte, selectia candidatilor putea sa fie si un proces mai indelungat, nevoia de specialisti a dus la necesitatea de a absoarbe in companie mult mai rapid personalul calificat astfel incat competitia sa nu o ia inainte.

Companiile trebuie sa isi defineasca mult mai bine strategiile de atragere de personal si sa ofere atentia cuvenita. Cel mai indicat, la ora actuala este ca procesul de recrutare sa se realizeze de firme specializate care pot sa indeplineasca nevoile reale ale unei companii si sa stabileasca interviuri cu candidatii care sunt cei mai potriviti.