Alegerea frigiderului potrivit

Frigiderele sunt foarte importante. Funcționează pe tot parcursul anului și consumă aproximativ 10% din energia electrică. De aceea, este deosebit de important să se acorde atenție costurilor energiei electrice atunci când sunt cumparate. Indiferent daca alegi sa cumperi combine frigorifice sau frigidere clasice, tot ce trebuie sa faci este sa te orientezi care frigidere de cea mai buna calitate care sa iti ofere temperatura dorita pentru toate preparatele si care sa te ajute sa ajungi la rezultatele potrivite in ceea ce priveste depozitarea alimentelor tale. Cumpara frigidere de buna calitate si vei descoperi cat de usor este sa te bucuri acum de alimente fresh tot timpul. Cu frigiderul potrivit nu va mai fi necesar sa iti faci griji cu privire la faptul ca ai probleme cu racirea si ca alimentele tale se strica vara chiar daca sunt puse la rece.

Cu cât frigiderul este mai mare, cu atât este mai mare consumul de energie. Noua etichetă energetică, valorile consumului și rapoartele de testare independente ajută la decizia de cumpărare. Temperatura optimă în frigider este de 7 ° C (grade Celsius).

Este timpul de a achizitiona un frigider nou, când cel vechi folosește mult mai multă energie electrică decât unul nou, economic. Pentru a afla dacă „separarea” ar fi mai bună, trebuie calculat consumul de energie al frigiderului. Dispozitivele de măsurare a energiei electrice pe care le puteți comuta între dispozitiv și priză ajută aici.

Se poate folosi pentru a măsura consumul de energie al frigiderului timp de 7 zile și pentru a extrapola consumul de energie pe parcursul unui an. Apoi, se pot compara aceste date de pe dispozitivul vechi cu cele ale dispozitivelor noi, cu economie de energie. Se ia diferența dintre consumul de energie electrică de prețul electricității, adică 27 de cenți / kWh.

Pe măsură ce frigiderul îmbătrânește, consumul său de energie electrică crește. Dacă se doreste sa se verifice dacă ușa încă se închide bine, se ia o fâșie de hârtie și se fixeaza in ușă. Dacă se poate scoate cu ușurință banda de hârtie sau dacă ușa se deschide fără rezistență, ar trebui inlocuite sigiliile. O lanternă plasată în frigider poate indica, de asemenea, că ușa nu se închide corect dacă fasciculul său de lumină strălucește prin fisurile din ușa închisă.

Atunci când este timpul de “a viziona” frigidere noi , ar trebui acordata o atenție deosebită dimensiunilor necesare, deoarece consumul de energie depinde de dimensiunea dispozitivului și de temperatura setată. Cu 100 de litri mai mult volum crește consumul cu 20%. Pentru gospodăriile cu o singură persoană sau două persoane , 100 până la 150 de litri de volum utilizabil sunt de obicei suficiente . Dacă mai multe persoane locuiesc în gospodărie, se poate conta pe 50 de litri de persoană . Pentru orientare: un frigider economic A +++ cu un volum de aproximativ 150 l nu ar trebui să consume mai mult de 65 kilowatti oră (kWh) pe an.

Frigiderele convenționale funcționează cu răcire statică. Asta înseamnă: Există diferite zone de temperatură în dispozitiv, care pot diferi cu până la 10 grade . Aerul rece se scufundă, caldul crește. Aceasta înseamnă că cele mai calde temperaturi prevalează în compartimentul superior și în compartimentele ușilor . Acest lucru este bun pentru gemuri, sosuri, unt, produse de patiserie și băuturi.

Nivelul mediu al frigiderului este potrivit pentru produse lactate precum iaurt, smântână și brânză, precum și preparate de casă. Ouăle și laptele proaspăt se păstrează mai mult aici decât în ​​ușa frigiderului. Este cel mai rece pe placa de sticlă din partea inferioară a frigiderului . Acesta este locul ideal pentru alimentele perisabile, cum ar fi carnea, cârnații și peștele.