Asigura-ti doza zilnica de sanatate cu retete care contin ghimbir

Ghimbirul este considerat una dintre cele mai eficiente plante medicinale, avand proprietati vindecatoare. Este antioxidant, asigura o doza considerabila de vitamine si minerale si consumat constant poate genera efecte foarte bune atat pentru organism, cat si pentru starea generala de spirit. Descopera toate beneficiile ghimbirului si afla de ce ar trebui sa il introduci in dieta ta zilnica.

Care sunt cele mai importante proprietati ale ghimbirului?

Este o radacina care are un continut ridicat de apa, de pana la 79%. Acest lucru inseamna ca poate fi folosit in vederea atingerii nivelului optim de hidratare. De asemenea, este bogat in carbohidrati, proteine, vitamine si antioxidanti, fiind un ingredient cheie in majoritatea regimurilor alimentare sanatoase. Consumat constant, produce efecte pozitive nu doar in ceea ce priveste greutatea corporala, ci si in lupta contra anumitor boli. S-a demonstrat ca are potential de combatere a dezvoltarii anumitor tipuri de bacterii.

Contribuie la reglarea nivelului de insulina din sange si scaderea glicemiei, fiind un ajutor important in ameliorarea diabetului, ori prevenirea lui. De asemenea, reduce efectele adverse provocate de aceasta afectiune asupra sistemului cardiovascular. Fluidizeaza sangele, reducand cantitatea de colesterol. Acest lucru scade riscul de boli de inima, provocate de imposibilitatea circularii optime a acestuia.

Este un puternic analgezic natural, avand rezultate testate in tratarea durerilor menstruale, de cap sau chiar de dinti. Trateaza deopotriva si senzatiile de greata, indiferent de cauzele care au condus la aparitia lor. Asadar, se poate constata cu usurinta faptul ca introducerea ghimbirului in dieta zilnica are doar avantaje semnificative, fiind un sustinator activ al sanatatii tuturor sistemelor organismului. Cu toate acestea, nu este recomandat consumul in exces. De asemenea, poate interfera cu anumite tipuri de tratament, ceea ce inseamna ca trebuie sa cereti sfatul medicului daca sunteti sub medicatie.

Cum este ideal sa il consumi?

Cei mai multi nutritionisti recomanda consumul dimineata, pe stomacul gol, in combinatie cu lamaie. Se prepara sub forma de shot-uri, radacina fiind data pe razatoare, peste care se adauga sucul de lamaie si putina miere, dupa preferinta. Asa pare ca organismul absoarbe mai eficient substantele nutritive si va veti putea bucura la maxim de beneficiile ghimbirului pe parcursul intregii zile. Acest mix poate fi realizat in cantitati mai mari si pastrat la congelator pentru mai multe zile.

De asemenea, ghimbirul este un condiment care poate schimba semnificativ gustul mai multor preparate culinare. Cel mai bine se potriveste in combinatie cu pestele, carnea alba, preparate pe baza de legume, retete asiatice si multe altele. Cu toate acestea folosirea in compozitiile pentru deserturi nu este exclusa, dand o nota speciala fiecarei prajituri care il contine. Este asadar un ingredient care poate fi introdus cu usurinta in alimentatie, revarsandu-si toate proprietatile asupra celui care il consuma, indiferent in ce forma.