Dreptul la consultanța juridică – ce este și când îl poți solicita?

Sănătatea, educația, hrana și siguranța – sunt drepturi fundamentale la care orice om trebuie să aibă acces. Însă, uneori, ele pot fi îngrădite de anumite situații la care se ajunge cu discernământ sau accidental.

Avocații consideră că și dreptul la consultanță juridică este un drept de care ar trebui să beneficieze orice persoană care are nevoie de un sfat subiectiv și optim, pentru a rezolva seria de probleme care afectează indivizii la mai multe niveluri și ajung să îngrădească inclusiv drepturile fundamentale menționate mai sus.

Aflăm prin intermediul acestui link că, există inclusiv posibilitatea de a beneficia de un avocat gratuit, mulțumită echipei de avocați profesioniști și axați pe dezvoltarea unei comunități în care oamenii să fie pe deplin în siguranță, așa cum este una dintre cele două opțiuni de consultanță juridică oferite de Ad-avocat.

Ce reprezintă temeiul de consultanță juridică

Prin consultanță juridică se înțelege acel proces în urma căruia, o persoană indiferent de statutul acesteia, se adresează unui avocat specializat sau unui birou de avocatură atunci când este implicată în situații mai puțin neplăcute, ce ar putea avea un temei legal sau la care această modalitate ar putea fi singura și cea mai eficientă soluție pentru rezolvarea problemelor.

Sigur, o primă soluție și extrem de fiabilă atunci când ai nevoie de o părere ar putea fi sfatul unui prieten. Dar să nu uităm că, în lipsa unor competențe juridice și a cunoașterii Constituției, ai putea agrava situația și să încetinești timpul de soluționare al problemei. Așa că cel mai scurt drum către rezolvarea unor probleme este o consultanță cu un avocat specializat pe domeniul de activitate al problemei.

Consultanță juridică gratuită – avantaje

Prin intermediul consultanței juridice poți primi cu ușurință sfatul și îndrumarea de care ai nevoie, indiferent de locul în care te afli, de vârstă sau de venituri, pentru că o consultație juridică gratuită nu necesită foarte multe eforturi. Iată și celelalte avantaje pe care o astfel de consultanță ți le poate oferi.

Avantajele consultanței juridice gratuite

l  Cost 0;

l  Posibilitatea de a beneficia de consultanță și respectiv, îndrumare, oriunde te-ai afla în lume;

l  Șansa de a găsi o soluție viabilă fără a fi necesar să apelezi contra cost la un avocat;

l  Soluții fără necesitatea de deplasare;

l  Economie de timp;

l  Siguranță, transparență și profesionalism.

Consultanța juridică gratuită vs. cea plătită

În cazul consultanței juridice gratuite vei primi o soluție de ansamblu care poate rezolva cu succes problemele minore sau să te ajute să câștigi mai mult timp. Însă, trebuie să ai în vedere că analiza și discuția particularităților fiecărui caz poate face diferența în soluționarea acestuia. Așadar, atunci când vorbim de o situație mai anevoioasă sau de un caz ce necesită întru totul sprijinul și implicarea dedicată a unui avocat, este necesar să te orientezi către o consultație plătită și 100% personalizată.

Consultațiile gratuite pot oferi o soluție drept răspuns la îndrebările postate pe platforma de avocatură, ceea ce înseamnă că răspunsul va fi oferit în funcție de timpul liber disponibil de către personalul competent. Însă, atunci când situația necesită o rezolvare imediată sau când îți dorești acest lucru, vei avea nevoie de o consultație și un avocat 100% dedicat. Asemeni consultației gratuite unde întreg parcursul se poate desfășura online, acum poți apela inclusiv la o consultație plătită în acest mod. Află de aici cum să te pregătești pentru o astfel de consultație și care sunt lucrurile pe care trebuie să le cunoști la primul contact.

Dacă ai nevoie de un avocat cu expertiză în domeniul familiei, malpraxis, drept civil etc. La Ad-avocat vei putea beneficia atât de consiliere obișnuită, cât și de consiliere gratuită, la cel mai accesibil preț.