Cum se cumpara un calculator sau un laptop second hand?

Cumpararea unui laptop second-hand este in zilele noastre destul de frecventa, spre deosebire de ceea ce ati fi crezut in urma cu cativa ani. In trecut, se credea ca laptopurile nu sunt fiabile si au o durata de viata scurta, asa ca nu avea sens sa le cumperi la mana a doua, mai ales pentru ca nu exista nicio garantie ca vor rezista sau ca vor functiona sub presiune. Scenariul de astazi este cu totul diferit: laptopurile second-hand garanteaza performante optime, cu conditia – desigur – sa se ia toate masurile de precautie necesare la alegerea si cumpararea lor.

De unde sa cumparati laptopuri folosite

Daca intentionati sa cumparati un laptop la mana a doua de pe internet, puteti naviga pe multe site-uri pentru a descoperi sectiunea dedicata calculatoarelor: Exista marci de toate tipurile, inclusiv cele mai renumite si mai fiabile: de la Lenovo la Asus, de la Apple la HP, de la Acer la Dell, de la Toshiba la Fujitsu Siemens, toata lumea are posibilitatea de a gasi ceea ce cauta. Exista atat de multe anunturi publicitare incat acestea raspund tuturor nevoilor. Puteti gasi acum orice tip de calculatoare second hand la cele mai bune preturi pe site-ul dab-it.ro .

Sfaturi pentru cumparatori

Atunci cand aveti nevoie de un laptop si nu intentionati sa cumparati un model nou, sfatul este sa preferati produsele reconditionate in locul celor folosite. Dupa cum stiti, computerele reconditionate sunt definite ca fiind computere care, fiind la mana a doua, au fost intretinute in asa fel incat sa poata oferi performantele originale. Reparate atunci cand este necesar si readuse la performantele din fabrica, laptopurile reconditionate difera de laptopurile folosite prin faptul ca acestea din urma nu au fost atinse.

Reconditionat sau folosit?

Un laptop reconditionat a fost supus unei examinari amanuntite si, mai ales, a primit toata intretinerea de care avea nevoie, astfel incat este probabil sa fie mai putin predispus la defectiuni si sa nu necesite multe reparatii ulterior. Cu toate acestea, trebuie tinut cont de faptul ca laptopurile reconditionate nu sunt intotdeauna atat de usor de gasit si ca, de obicei, au un pret putin mai mare decat modelele folosite. De asemenea, nu toate computerele reconditionate sunt la fel, deoarece acestea pot fi reconditionate direct de catre vanzator sau de catre producator, caz in care puteti fi siguri ca toate caracteristicile produsului sunt in conformitate cu standardele de calitate din fabrica. Nu exista nicio garantie de calitate atunci cand cumparati un laptop reconditionat direct de la utilizator. Daca aveti posibilitatea de a alege, ar trebui sa optati doar pentru laptopuri si calculatoare vandute de companii care dau si garantie.

Aspecte la care sa fiti atenti atunci cand scoateti calculatorul din cutie

Functionarea corecta a conexiunilor USB si a altor porturi de intrare este un aspect care trebuie luat in considerare inainte de a cumpara un computer: Acordati o atentie deosebita conectarii cablului de alimentare, a mufelor pentru microfon si casti si – dupa cum am mentionat – a intrarilor USB. Si nu uitati de mouse-ul tactil si de tastatura: daca va dati seama ca nu raspund corespunzator, ar fi bine sa cautati in alta parte. Starea touchpad-ului si a tuturor celorlalte elemente ale laptopului ar trebui sa asigure o functionalitate maxima nu numai acum, ci si de-a lungul anilor. Aspectul trebuie sa fie de asemenea conform cu specificatiile din pagina produsului.