Avantaje interesante ale masinilor electrice

Masinile electrice au venit cu numeroase avantaje si de aceea acum sunt foarte cautate. Iata care sunt principalele beneficii pe care le obtii atunci cand ai o masina electrica si cum poti profita de ele.

Puteti alimenta acasa

Nissan Leaf este primul (si deocamdata singurul) EV care are tehnologie vehicul-to-grid. Dar urmeaza multe altele. V2G permite masinii sa trimita energie electrica catre o sursa externa, cum ar fi casa dvs. sau reteaua electrica. Pe langa aspectele practice ale mentinerii luminilor aprinse intr-o intrerupere, ofera si potentialul de a castiga bani din masina ta. Imagineaza-ti ca poti sa-ti alimentezi casa peste noapte folosind energia stocata din sistemul tau solar in timpul zilei sau chiar sa vinzi electricitatea inapoi la retea. Puteti cumpara o statie de incarcare electrica de pe echarged.ro si puteti obtine numeroase avantaje astfel.

Personalizati-va sunetul motorului

Tacerea este una dintre atractiile unei masini electrice, dar nu toti producatorii de masini isi doresc liniste pura. Multi le permit proprietarilor sa adauge sunete adesea futuriste vehiculelor lor pentru a simula un motor electric care face cea mai buna impresie despre un rover Marte. Porsche face totul Dr Who cu sunetul optional pentru Taycan, in timp ce  Genesis  permite chiar si un sunet simulat de motor pe benzina pentru GV60. Altii amplifica sunetul natural al motorului electric sau poti pur si simplu sa elimini sunetul de tot.

Utilizarea aerului conditionat cand stai

Functionarea aerului conditionat atunci cand masina este parcata este un bonus al multor vehicule electrice moderne, ceva ce Tesla exploateaza frumos cu vehiculele sale. A fost chiar inventat „modul dog” care nu numai ca mentine temperatura optima pentru animalele de companie, ci si pune un anunt pe ecranul de infotainment considerabil pentru a-i informa pe trecatori ca prietenul tau cu patru picioare este in siguranta.

Pornire de la distanta

Multe vehicule electrice cu aplicatii pentru smartphone conectate pot fi pornite de la distanta pentru a permite cabinei sa se incalzeasca sau sa se raceasca inainte de a glisa inapoi inauntru. In timp ce multe masini pe benzina pot face acelasi lucru, ele pot produce emisii in timp ce stau inactiv si pot crea un pericol pentru mediile inchise fara prea multa ventilatie (cum ar fi garajele) – un motiv pentru care Toyota limiteaza timpul de ralanti la distanta la 10 minute. Nu exista astfel de probleme cu un EV.

Fara chei sau buton de pornire

Cand doriti sa plece o masina pe benzina, trebuie mai intai sa rotiti o cheie sau sa apasati un buton pentru ca combustibilul sa curga si sa aiba loc explozii controlate. Dar vehiculele electrice sunt gata de functionare odata ce electricitatea este pornita. Unii, inclusiv Tesla si Polestar, se descurca fara acest pas suplimentar. In momentul in care esti pe scaun masina va porni la prima comanda de pe telefon sau touch screen, lucru oferit adesea prin comunicarea in camp apropiat de pe smartphone.

Reglarea vitezei de la distanta

Controlul electric faciliteaza ajustarea parametrilor de performanta si viteza, ceea ce EV-urile fac bine. Tesla va permite sa presetati o viteza maxima maxima si puteti chiar monitoriza de la distanta viteza vehiculului in timp real. Toate acestea sunt la indemana pentru a fi cu ochii pe soferii incepatori.