Cartonul, util pentru toate intrebuintarile!

Atunci cand vorbim despre carton, primul lucru care ne vine in minte este o imagine cu o cutie utilizata pentru transportul diferitelor bunuri.

Cartonul de la ipack.ro este de o calitate superioara si prezinta o gama de produse vasta, la preturi avantajoase. Fie ca cumparatorii au nevoie de cutii transport sticle, cutii pizza sau cutii transport excepționale, magazinul iPack poate sa ofera aceste cutii.

O cutie simpla de carton contine mai mult decat pare. Iata tot ce trebuie sa stiti despre cartonul ondulat:

Usor, durabil si usor de utilizat, cartonul ondulat este un material de ambalare popular atat pentru nevoile de afaceri, cat si pentru cele personale. Si odata ce ati terminat ambalarea, utilizarile creative pentru cartonul ondulat sunt nelimitate!

Cartonul ondulat este alcatuit dintr-o hartie stratificata, arcuita, creata printr-un proces numit „canelura”. In timpul fabricatiei, un strat rigid de hartie in caneluri este intercalat intre doua straturi exterioare. Grosimea poate varia de la o singura foaie la 0,25 mm pana la o placa dubla de perete cu o grosime de 7,9 mm.

Cartonul ondulat are proprietati unice care il fac ideal pentru ambalare. Rigiditatea sa poate suporta greutatea si presiunea ridicata din cutiile stivuite in timpul transportului, in timp ce straturile sale ofera flexibilitate la ambalarea articolelor individuale. Cartile, de exemplu, sunt adesea expediate intr-un singur strat de carton ondulat.

Tipul de foaie de carton ondulat pe care ar trebui sa o cumparati depinde de modul in care intentionati sa o utilizati. Iata cateva dintre cele mai populare tipuri si pentru ce sunt cele mai folosite:

Foi de hartie ondulata vin intr-o varietate de culori distractive si pot fi utilizate in multe proiecte de artizanat si arta, cum ar fi ornamentele de Craciun, arta de perete din carton sau un accesoriu capricios pentru costumul de Halloween al copilului dumneavoastra.

Confectionate din carton presat, foile de PAL sunt robuste si usoare, ceea ce le face un material ideal pentru ambalare, precum si pentru panouri de afisare, scrapbooking sau tabla de joc si piese pentru jocurile pentru copii.

Cea mai flexibila dintre optiunile din carton ondulat, foile unice sunt un material accesibil pentru a infasura articole pentru transport. De asemenea, pot adauga o perna suplimentara intre articole pentru a preveni zgarierea si ruperea in timpul deplasarii.

Cunoscuta si sub denumirea de „Double Face”, placa cu un singur perete este locul in care „canelajul” intra cu adevarat in joc. Cel mai obisnuit tip de foaie de carton ondulat, placa de perete unic, consta din foaia tipica cu trei straturi, cu canelura intre doua straturi exterioare de carton. Flautele interioare vin in forme arcuite standard, desemnate prin litere (A, B, C etc.). Cu cat litera de flaut este mai mare, cu atat unghiul arcului este mai abrupt si cu atat este mai mare rezistenta cartonului ondulat. Deci, canelurile A si B sunt pliate mai usor, in timp ce canelurile C si cele superioare sunt mai robuste si, prin urmare, sunt utilizate mai frecvent pentru transport.

Ipack.ro este furnizorul ideal care ofera cutii transport de calitate superioara!