De ce nu se recomanda consumul de alcool cu antibiotice

Intotdeauna amestecul de alcool cu antibiotice poate fi un unul periculos. De aceea este atat de important sa aflam totul despre combinarea alcoolului cu antibiotice.

Cea mai mare temere este generata de faptul ca alcool si antibioticele, consumate in acelasi timp ar putea creste riscul de reactii adverse nedorite. Tocmai de aceea, vom discuta impreuna cu Doctormit despre siguranta amestecarii alcoolului si antibioticelor. Vom expune, ce efecte poate avea alcoolul asupra capacitatii corpului de a lupta impotriva unei infectii atunci cand urmam un tratament cu antibiotice.

Peste tot circula tot felul de informatii si ajungem sa nu stim ce este mai bine de facut. Asadar, e important sa intelegem ca alcoolul nu va face ca antibioticele sa fie mai putin eficiente, dar, daca vom consuma o cantitate mai mare de alcool este posibil sa creasca sansa de a avea anumite reactii adverse.

E bine sa evitam sa consumam alcool in timp ce luam antibiotice pentru ca este posibil sa apara reactii adverse precum greata, varsaturi, inrosirea fetei, durere de cap, batai rapide ale inimii, crampe abdominale. Totodata, e important sa discutam cu medicul despre posibilitatea de a consuma alcool daca ce terminam tratamentul cu antibiotice, deoarece sunt anumite medicamente pentru care este necesara sa treaca o perioada de pana la 72 de ore de la terminarea tratamentului pana cand vom putea consuma alcool.

Asa cum spuneam, alcoolul poate sa interfere cu tratamentul de antibiotice necesare pentru vindecarea unei infectii. Trebuie sa ne odihnim suficient si sa avem o dieta nutritiva care sa ne ajute sa ne recuperam dupa o boala sau o infectie.

De cele mai multe ori, medicii prescriu tratamente cu antibiotice pentru o perioada scurta de timp. In multe cazuri, trebuie sa luam antibiotice timp de o saptamana sau doua pentru a ne putea recupera complet dintr-o infectie. In plus, amestecarea alcoolului cu antibiotice nu este deloc o idee buna. Atat alcool cat si antibioticele pot provoca reactii adverse in organism, iar consumul de alcool in timp ce luam antibiotice poate sa creasca riscul acestor efecte nocive. Mai mult de atat se practica a se specifica pe eticheta medicamentelor daca putem sa consumam alcool sau nu in timpul tratamentului. Daca pe eticheta se specifica ca nu este recomandat sa consumam alcool, atunci trebuie sa urmam sfatul respectiv.

In final, e important sa retinem ca antibioticele sunt de cele mai multe ori prescrise pe termen scurt. Asadar, trebuie sa luam in considerare sa asteptam pana cand terminam medicamentele pentru a putea bea urmatoarea bautura. Doar astfel putem reduce sansele aparitiei unor complicatii sau reactii adverse ce pot fi provocate de antibiotice si accentuate de consumul combinate cu alcool.

Informatii suplimentare despre subiect putem descoperi mai departe in urmatorul videoclip DoctorMIT: