Covoare de bucatarie. Cum sa alegeti covorul perfect pentru nevoile voastre?

Ce materiale sa preferati: bumbac, fibre sintetice, bambus. Sfaturi cu privire la locul si modul de a plasa covorul in bucatarie. Intretinere, modele si preturi. Covoarele din bucatarie pot avea diferite functii, de la patine functionale pana la modele care pot fi asezate sub masa de luat masa pentru a infrumuseta incaperea. Iata mai multe tipuri de covoare.

Covoare de bucatarie: functii

Bucataria nu este doar locul in care intrati pentru a pregati mancarurile pentru micul dejun, pranz si cina; in casele moderne, aceasta devine din ce in ce mai mult un loc in care va petreceti cea mai mare parte a zilei. Deci, nu numai pentru a pregati un fel de mancare delicioasa, ci si pentru a consulta o carte, a asculta muzica, a conversa cu prietenii la o cafea buna. Astfel, infrumusetarea bucatariei cu un covor devine o alegere inteligenta. Evident, pe langa aspectul estetic, covorul joaca un rol important din punct de vedere functional.

Este un element practic care ajuta la evitarea unor posibile accidente in casa. Intr-un loc umed si expus la aburi si schimbari de temperatura, podeaua ar putea deveni alunecoasa in anumite momente. Covoare antiderapante, care sunt echipate cu o plasa antiderapanta sub ele, faciliteaza deplasarea. De asemenea, protejeaza si adaposteste impotriva stropilor si a murdariei cauzate de varsarea accidentala de alimente si lichide.

Materiale pentru covoare de bucatarie

Cele mai bune materiale pentru un covor de bucatarie bun sunt:

  • bumbac
  • fibre sintetice
  • bambus
  • material ignifugat
  • spuma de memorie
  • material antiderapant

Covoare de bucatarie din bumbac

Bumbacul are privilegiul de a fi foarte usor si, prin urmare, foarte practic atunci cand se spala de mana sau in masina de spalat.

Covoare de bucatarie din fibre sintetice

Pe de alta parte, fibrele sintetice sunt cunoscute pentru rezistenta lor, astfel incat calcarea continua si faptul ca sunt supuse la sfaramaturi nu reprezinta un obstacol major in calea durabilitatii lor.

Covoare de bucatarie din bambus

Bambusul este perfect atunci cand doriti ca un patinoar sa fie plasat sub chiuveta, permitandu-va sa mergeti pe el fara a risca sa alunecati. De asemenea, poate fi rulat cu usurinta, facilitand astfel curatarea bucatariei.

 

Covoare ignifuge

Intr-o incapere precum bucataria, prezenta aragazului necesita intotdeauna cea mai mare atentie. Cel mai bun raspuns este sa alegeti un model de covor care sa fie rezistent la foc, astfel incat o scanteie sau un chibrit care cade sa nu fie o problema.

Covoare din spuma cu memorie

Un produs interesant si, mai ales, confortabil este covorul realizat din material de spuma cu memorie, deci identic cu saltelele din dormitor. Calitatea exceptionala a materialului, combinata cu confortul pe care il ofera, va permite sa stati mult timp in fata aragazului si a blatului de bucatarie fara sa va simtiti obositi.

Covoare antiderapante

O alta conditie indispensabila este ca acesta sa fie realizat din material antiderapant: modelele aflate la vanzare si potrivite pentru bucatarie au deja aceasta caracteristica.

Daca, in schimb, preferati sa cumparati orice produs pentru ca va place forma, stilul si culoarea lui, aveti grija sa achizitionati in acelasi timp plasa antiderapanta, care se gaseste la vanzare in magazinele de bricolaj si la metru, astfel incat sa o puteti personaliza in functie de nevoile voastre.