Cum economisesti la o inmormantare

Chiar daca o inmormantare presupune costuri uriase, deseori mult prea ridicate fata de limita pe care noi o consideram fireasca si normala, pregatirile devin din ce in ce mai stresante. Si iata ca, desi o imormantare restransa, cu implicatii reduse, se poate transforma intr-o adevarata provocare, in special pentru cei fara posibilitati sau cu posibilitati reduse. Partea buna e ca poti ajunge la o cale de mijloc si ca prin cunoasterea unor mici trucuri poti reusi sa economisesti cativa bani atunci cand iti doresti acest lucru, ori sa-ti asiguri necesarul chiar si cu un buget redus.

Cum sa economisesti la o inmormantare

Un prim lucru, semnificativ de altfel, prin care poti economisi destul de mult e alegerea si stabilirea tipului de inmormantare, cat si a ritualului efectuat. De exemplu, incinerarea este o metoda mult mai accesibila si-ti permite sa reduci extrem de mult din costuri, dar fiind ca nu vor mai fi necesare zeci de lucruri ce se utilizeaza la o inmormantare obisnuita. Inhumarea este o practica destul de intalnita in prezent, asa ca este o optiune demna de luat in considerare, in special cand bugetul nu-ti permite o inmormantare cu “fast”.

Cei care au totusi deschiderea si dorinta de a-si inmormanta persoanele dragi dupa traditii, pot gasi si ei o cale de a economisi. De exemplu, puteti opta pentru un sicriu mai ieftin si pentru tot felul de accesorii necesare la preturi accesibile. Un exemplu de pachet funerar si servicii funerare complete ieftine veti gasi la 07funerare, solicitand in centrele disponibile oferta National. Oferta National presupune o serie vasta de articole necesare la o inmormantare, printre care si sicriul realizat din materiale de calitate, alaturi de alte accesorii fundamentale pentru un pret extrem de mic si competitiv (transport, accesorii pentru sicriu, cruce etc.). Exista pachete funerare pentru orice buget si dorinta.

Mai puteti face economii si din punct de vedere al locului de veci, in cazul in care acesta nu a fost deja achizitionat anticipat. Alegerea locului de vechi reprezinta din nou, un fundament extrem de costisitor in cazul unei inmormantari. Cu cat locul ales este amplasat mai vizibil, mai aprope de poarta de intrare sau de aleea principala a cimitirului, cu atat costurile sunt mai mari. Astfel, alegand un loc mai indepartat sau poate chiar intr-o zona mai restransa, vei putea reduce din costuri. Este bine totusi sa te asiguri ca iti va fi usor sa ajungi la mormant in vederea mentenantei acestuia. De asemenea, daca exista deja o persoana decedata in familie care este amplasata intr-un loc, poti opta pentru inmormantarea noului defunct exact in acelasi loc. Sau poti opta pentru un cavou familial, dar acesta va necesita destul de multe costuri si necesita pregatire anticipata.

Economii poti face si cand vine vorba de grija fata de mormant. Poti opta pentru un gard simplu si pentru cateva flori de piatra, care sa nu necesite o mentenanta speciala si costuri ridicate. De asemenea, si crucea de lemn poate fi o alternativa mai ieftina. Insa trebuie sa iei in considerare ca aceasta se poate altera mai repede in timp spre deosebire de o cruce de piatra.