Cum îi impresionezi pe ceilalți încă de la început

Prima impresie reprezintă concluzia pe care ți-o formezi atunci când întâlnești o persoană pentru prima dată. Este o opinie care se formează prin intermediul preluării rapide a informațiilor cu privire la o persoană, inclusiv chipul acesteia, tonul vocii, postura și hainele.

Cum se formează prima impresie?

Cercetătorii au descoperit dovezi cum că o singură privire a feței unei persoane timp de 33 până la 100 de milisecunde este mai mult decât suficientă. Este evident că într-o perioadă atât de scurtă de timp nu este suficient să evaluezi cu exactitate caracterul unei persoane, însă este firesc să facem presupuneri despre cineva atunci când îl vedem pentru prima oară. Senzația primei impresii poate să persiste chiar mai mult de o lună, afectează într-un fel sau altul interacțiunea cu persoana respectivă.

Prima impresie în viața personală

Absolut toate relațiile sunt afectate de această primă impresie pe care o faci. Dacă prima impresie a persoanelor despre tine este că ești competentă, sociabilă și demnă de încredere, cel mai probabil se vor simți mai mult decât confortabil în compania ta. Este important să nu neglijezi nici aspectul fizic și să înțelegi că nu este ceva superficial.

Prima impresie în viața profesională

O primă impresie bună oferă și oportunități profesionale. Îți poate îmbunătăți șansele de promovare atunci când este nevoie de o diferențiere între experiența și abilitățile candidaților. Un exemplu concret: la un interviu pentru un job de model de chat, se poate dovedi a fi un factor decisiv în modul în care te comporți spre deosebire de celelalte candidate.

O atitudine pozitivă și un look îngrijit spune mult mai multe despre tine decât ai impresia. Trebuie să te gândești la ce este important pentru tine în carieră și să te asiguri că vei transmite mesajele potrivite.

Importanța primei impresii în meseria de model chat? Sfaturi utile de la LCM CENTER

În meseria de model chat prima impresia contează enorm. Dincolo de aspectul fizic, atitudinea pe care o ai este extrem de importantă. Modul în care te machiezi, te coafezi, subiectele de discuție, prima impresie pe care ceilalți o au despre tine te ajută să îți construiești cariera la care visezi.

Cum poți impresiona la prima vedere – câteva sfaturi

Fii autentică. Cu alte cuvinte, folosește cele mai bune aspecte ale personalității tale pentru a atrage admirația și atenția. Pune accent pe punctele tale forte, dar și pe abilități.

Limbajul corporal. Modul în care folosești limbajul corpului tău reprezintă o mare parte a comunicării. Nu te gândi la lucruri complicate. Stai într-o poziție dreaptă, ține capul sus, privește interlocutorul în ochi și, cel mai important, zâmbește.

Ascultă activ. Oamenilor în general le este mai greu să asculte decât să vorbească, însă ascultarea activă contribuie la modul în care celălalt te percepe. Demonstrează-le oamenilor că îi asculți prin contact vizual, zâmbind și participând activ la o conversație.

O primă impresie bună poate oferi numeroase beneficii. Oferă numeroase avantaje, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung, în viața personală și profesională deopotrivă. Pune în aplicare sfaturile de mai sus pentru a influența modul în care ești percepută și vei putea crea o primă impresie autentică despre tine.