Cum ii inveti pe elevi sa mentina integritatea unor modele de vestiar metalic scolar?

vestiar metalic

vestiar metalic

Inca de la varste mici, copiii sunt invatati sa isi stranga jucariile si sa le aseze corespunzator in cosuletul destinat acestora. Orice sarcina referitoare la pastrarea curateniei atribuita micutilor ii invata pe acestia sa fie disciplinati si responsabili pentru lucrurile personale. Jucariile, fiind primele articole cu care interactioneaza zilnic in activitatile de relaxare, ii ajuta pe copii sa perceapa procesul educatiei ca pe un joc, acestia participand cu entuziasm la restabilirea ordinii din incapere.

 

Odata cu dobandirea simtului de a-si organiza jucariile acasa, se dezvolta si simtul de organizare a hainelor si materialelor utilizate la gradinita sau scoala. In acest fel, copilul intelege care este utilitatea mobilierului de depozitare si cum sa il foloseasca corect, fara a-l deteriora. Plecand de la acest nivel, utilizarea optima a unui vestiar metalic de la www.viamond.ro se va face absolut natural, copiii aplicand cu usurinta si la scoala metoda de organizare invata deja acasa.

 

Educatia incepe de acasa

Desi vestiarul fabricat din metal are o structura robusta si este foarte rezistent la diferite socuri, in mediul scolar, unii elevi il pot pune la incercare prin descarcarea nervoasa sau teribilism. In functie de educatia pe care au avut grija parintii sa o ofere copiilor, acestia se vor comporta mai mult sau mai putin responsabil cu modelele de vestiar metalic din scoala. De aceea, pentru a se evita anumite situatii neplacute care ar putea deteriora acest mobilier, copiii sunt informati de catre cadrele didactice de modul in care isi pot organiza obiectele personale cat mai corect in spatiul care le este rezervat si care sunt obligatiile ce le revin.

 

Studiile efectuate in randul copiilor au aratat ca acestia coopereaza mult mai strans cu profesorii si se adapteaza mult mai usor la noile conditii, atunci cand le sunt explicate beneficiile si utilitatea regulilor stabilite. Un vestiar metalic ofera numeroase avantaje elevilor, iar odata ce acestia le inteleg, responsabilitatea fata de acest tip de mobilier va fi de admirat.

 

Mica proprietate de la scoala

Primul aspect care trebuie evidentiat este simtul proprietatii. Elevul primeste in grija un spatiu al sau, de care poate dispune permanent, folosind cheia sau cifrul pentru a securiza obiectele personale. Fiind un spatiu care ii apartine si fata de care are anumite responsabilitati, elevul va fi mai atent in utilizarea sa.

 

Utilitatea si beneficiile

Un alt aspect de evidentiat este utilitatea. Compartimentul in care isi poate depozita manualele, echipamentul sportiv sau pachetelele de mancare ii va fi un prieten de nadejde atunci cand este la scoala. Mai mult decat atat, pentru a evita deplasarea frecventa cu ghiozdanul supraincarcat de rechizite si manuale, acesta isi poate depozita anumite obiecte dintre acestea, pentru a le avea la dispozitie la ore atunci cand este cazul, fara a le mai transporta saptamanal. De asemenea, tableta sau telefonul pot fi pastrate in siguranta in vestiar metalic, fara riscul de a fi sustrase sau pierdute.

 

Organizarea optima

Organizarea corecta a compartimentului alocat fiecarui elev in parte este esentiala pentru pastrarea ordinii. Copiii pot primi cateva sfaturi utile in legatura cu sistematizarea spatiului, asezand obiectele in functie de prioritati. Dimensiunile si modelul vestiarului vor inspira elevii la propria lor schema de sistematizare, pentru a beneficia din plin de mica lor proprietate.

 

Presupunand ca actele de vandalism nu au loc intr-o institutie de invatamant si ca elevii au o educatie ce nu le permite deteriorarea unui vestiar metalic prin lovituri brutale si alte astfel de gesturi, nu exista practic actiuni care sa afecteze integritatea acestui mobilier, mentinerea intr-o forma optima fiind deosebit de usoara.