Cum va puteti imbunatati pozitia online pentru a atrage atentia clientilor

Daca aveti o afacere la inceput de drum si considerati ca prezenta in mediul online este importanta, atunci ar trebui sa incepeti cu primii pasi pentru a avea o pozitie buna pe motoarele de cautare. Nu este deloc greu sa faceti asta, daca stiti care sunt pasii corecti.

Obtineti mai mult trafic organic de la motoarele de cautare

Motoarele de cautare precum Google sunt sursa majora de trafic pentru majoritatea site-urilor web de pe internet. Exista o multime de lucruri pe care le puteti face pentru a va optimiza site-ul pentru motoarele de cautare, invatand SEO de baza.

SEO sau optimizarea pentru motoarele de cautare este un set de linii directoare si tehnici care fac site-ul dvs. mai prietenos pentru motoarele de cautare. Nu este prea tehnic si o vei putea face singur. Pentru optimizare site in mod corect, veti avea cu siguranta nevoie de o echipa de specialisti care sa va ajute.

Pentru a obtine trafic de la motoarele de cautare, veti avea nevoie de continut, ceea ce ne duce la urmatorul pas din acest ghid.

Planificati o strategie de marketing de continut

Marketingul de continut este o strategie pentru a crea continut util si relevant pentru a atrage si a construi un public. Acest lucru va permite sa obtineti mai mult trafic directionat de la motoarele de cautare fara a cheltui o avere.

Cel mai simplu mod de a adauga continut util pe site-ul dvs. este prin adaugarea unui blog. WordPress va permite sa adaugati o pagina separata de blog pe site-ul dvs. si sa va sortati continutul in categorii si etichete.

Trebuie sa va planificati strategia de continut descoperind cuvintele cheie pe care le pot cauta utilizatorii dvs. Marketingul de continut este o strategie extrem de eficienta si dovedita pentru a va promova afacerea cu un buget mic.

Luati decizii bazate pe date cu Google Analytics

Multi incepatori isi folosesc cele mai bune presupuneri pentru a-si planifica strategia de crestere. Nu trebuie sa faceti asta cand puteti utiliza datele reale pentru a lua acele decizii.

Aici intervine Google Analytics. Va permite sa vedeti cati vizitatori vin pe site-ul dvs., de unde vin si ce fac atunci cand sunt acolo.

Google Analytics vine cu o multime de informatii. Chiar daca este bine organizat si frumos prezentat, ar putea fi totusi un pic coplesitor pentru utilizatorii noi. Pentru a profita la maximum de acesta, instalati si activati pluginul MonsterInsights. Este cel mai bun plugin Google Analytics pentru WordPress si va permite sa vizualizati cu usurinta cele mai importante rapoarte de trafic in tabloul de bord WordPress. Daca conduceti un magazin online, atunci MonsterInsights va poate ajuta si sa urmariti clientii WooCommerce folosind Google Analytics.

 

De asemenea, puteti descarca versiunea gratuita a MonsterInsights. Functioneaza excelent, dar nu veti avea acces la unele dintre cele mai avansate caracteristici ale sale.