Pasi simpli pentru a incepe cu comertul electronic
Comertul electronic este o afacere mare. De aceea, nu este o surpriza faptul ca tot mai multe afaceri se urca in trenul comertului electronic. De fapt, 44% din toate achizitiile de comert online au fost efectuate prin intermediul dispozitivelor mobile in 2016. Se asteapta ca acest numar sa continue sa creasca in acest an si in continuare. Dar sa incepi cu propria afacere de comert electronic poate fi dificil – mai ales daca nu esti familiarizat cu dezvoltarea de site-uri web sau cu tehnicile de marketing online. La urma urmei, exista mult mai mult decat doar „ridicarea unui site web” pentru un comert electronic. Exista o multime de nuante pe care trebuie sa le aveti in vedere inainte de a va arunca cu capul inainte in asa ceva.
De ce sa incepi un magazin de comert electronic?
Un magazin online va ofera posibilitatea de a va vinde produsele si serviciile unui public mai larg, indiferent de locul in care se afla. Un magazin online va ofera confortul de a face cumparaturi la orice ora din zi sau din noapte, sapte zile pe saptamana, cu avantajul suplimentar de a nu fi nevoit sa parasiti confortul propriei case. Consumatorilor le place faptul ca au mai mult control asupra momentului si locului in care fac cumparaturi, motiv pentru care cumparaturile online continua sa castige popularitate. Magazinele online reduc, de asemenea, costurile asociate cu magazinele fizice, cum ar fi chiria si utilitatile. Intreprinderile de comert electronic pot obtine, de asemenea, un avantaj competitiv profitand de tehnologie pentru a automatiza procesele de afaceri, inclusiv gestionarea cosului de cumparaturi si urmarirea inventarului.
Numele afacerii dvs. de comert electronic
Veti dori sa va ganditi la cum doriti sa se numeasca afacerea dvs. de comert electronic. Din fericire, acest lucru poate fi la fel de simplu ca alegerea unui nume relevant pentru brandul si produsele dvs. si apoi obtinerea numelui de domeniu pentru acesta. Daca numele de domeniu pe care il doriti este deja ocupat, nu renuntati pur si simplu. Puteti fi creativ aici si sa includeti un buton „cumparati acum” in titlu pentru a-i incuraja pe oameni sa cumpere produsul. De asemenea, puteti cumpara domenii la licitatie, dar probabil ca va trebui sa va deschideti putin mai mult portofelul pentru a le asigura. Dupa ce aveti un nume, veti dori apoi sa va asigurati ca aveti adresa corespunzatoare si ortografia corecta a domeniului. Acest lucru se poate face contactand registratorul de domenii potrivit si il puteti inregistra in cel mai scurt timp.
Gasirea platformei de comert electronic potrivite pentru dumneavoastra
Exista o multime de platforme de comert electronic, asa ca puteti alege una in functie de o varietate de factori. In primul rand, veti dori sa gasiti o platforma bazata pe nevoile dumneavoastra. Doriti sa vindeti un singur produs sau o linie completa de produse? Doriti sa acceptati o varietate de metode de plata sau preferati plata la livrare? Cum ramane cu politicile de expediere si de returnare? Cu cat doriti mai multe caracteristici si functionalitati, cu atat mai mult va puteti astepta sa platiti pentru comertul electronic. Cu toate acestea, puteti gasi, de asemenea, platforme cu costuri reduse, care sunt excelente pentru intreprinderile mici cu resurse limitate. Este important sa va faceti cercetarile si sa gasiti o platforma de comert electronic care se potriveste cel mai bine nevoilor dvs. la un pret pe care vi-l puteti permite.
Articol de crestemafaceri.ro , agentie digital marketing .