Hrana potrivită pentru păsări: află cum să o alegi!

Nu ai suficient spațiu în casă pentru o pisică sau pentru un câine, dar totuși îți dorești să ai parte de un prieten necuvântător, care să îți facă zilele mai frumoase? Optând pentru un papagal te bucuri de compania unei păsări frumoase, cu o istorie bogată în spate.

Ai grijă, însă, la hrana pasari pe care o alegi, pentru a te asigura că papagalul primește toți nutrienții de care are nevoie. Dacă deocamdată nu știi cum să distingi un produs de calitate de unul sărac în nutrienți, rândurile de mai jos îți vin în ajutor.

Hrană păsări în funcție de rasa din care face parte papagalul

Un prim aspect, de care este bine să ții cont înainte de a alege hrana pentru papagalul tău este referitor la rasa din care face parte pasărea. Nu toți papagalii au aceleași nevoi, motiv pentru care este recomandat să citești despre istoria acestora, despre modul în care se dezvoltă, dar și despre ce se întâmplă în cazul în care păsările se confruntă cu deficiențe alimentare. Din păcate, dacă nu ești atent la acest aspect, riști ca papagalul tău să se confrunte cu un dezechilibru fizic și psihic, care să conducă ulterior la probleme grave de sănătate.

Vârsta

Printre detaliile esențiale, pe care să le iei în considerare înainte de a investi în hrana pentru papagali se numără și vârsta păsării. Dacă atunci când sunt mici, papagalii au nevoie de mai mulți nutrienți, care să îi ajute să se formeze din punct de vedere fizic, pe măsură ce cresc, acestora le trebuie o alimentație sănătoasă, care să îi ajute să se mențină.

Ce ingrediente trebuie să conțină dieta unui papagal?

Dacă te întrebi care sunt produsele propriu-zise de care are nevoie papagalul tău, răspunsul este unul destul de simplu: un mix între fructe, semințe și fructe. Pe ambalajul produselor de specialitate vei găsi inclusiv indicații despre speciile cărora le sunt adresate, ceea ce îți face alegerea mult mai simplă.

Printre produsele spre care te mai poți îndrepta se numără și bastonașele din cereale: acestea îți vor ține papagalul ocupat pe timpul zilei, atunci când poate ești plecat de acasă și vrei să te asiguri că prietenul tău cu pene se va putea distra.

Câte mese sunt recomandate pe zi?

În ceea ce privește numărul de mese recomandat pentru papagali în fiecare zi, este suficient să le pui semințe dimineața și seara, însă într-o cantitate moderată. Din când în când, îi poți oferi păsării și semințe încolțite, întrucât acestea au o valoare nutritivă sporită, menită să vină în completarea hranei pe care o folosești de obicei.

Medicii veterinari recomandă inclusiv o metodă practică, prin care poți descoperi gramajul potrivit de semințe: pune-i papagalului o cantitate anume, iar apoi urmărește să vezi dacă o mânăncă pe toată. Dacă papagalul consumă mai puține semințe decât i-ai pus, data viitoare oferă-i o cantitate mai mică, până ajungi la gramajul ideal.

Online ai la dispoziție produse de top

Magazinele online îți stau la dispoziție atunci când vrei să investești în hrana potrivită pentru prietenul tău necuvântător. Pe Internet găsești descrieri detaliate, care te ajută să iei cea mai bună decizie, indiferent de vârsta pe care o are papagalul tău sau de rasa din care face parte.

Accesează NovaFood.ro și vei găsi aici o varietate de produse excelente pentru pisici, câini, dar și pentru păsări! De cele mai bune semințe, până la conserva caine ideală pentru patrupedul tău, toate îți stau la dispoziție la doar câteva click-uri distanță!

Date de contact:

Email: [email protected]

Telefon: 0724239215