Lubrifierea corecta a simeringurilor

lubrifiere simering

Atunci cand vorbim despre simeringuri industriale este important sa stim cum sa le asiguram cea mai buna intretinere. In felul acesta, va fi mult mai usor sa le folosim pe termen lung, fara probleme si sa nu cauzam probleme nici altor sisteme cu care acestea vin in contact.

Ce sunt simeringurile?

Simeringurile sunt niste piese despre care sigur ai auzit pana acum, dar nu stii foarte multe inca. Desi rolul lor este extrem de important, ele nu sunt foarte des bagate in seama pana cand nu cedeaza si nu produc pierdei de gaze sau ulei. Lipsa simeringurilor sau utilizarea simeringurilor defecte, ar putea genera distrugerea rapida a componentelor. Simeringurile sunt acele elemente care se utilizeaza pentru a etansa abrorii aflati in miscare de rotatie, contra anumitor medii lichide sau medii gazoase. In general, mediul ce trebuie sa fie etansat este de fapt un ulei pentru lubrifiere sua o vaselina. Simeringurile sunt folosite in domeniul auto si industrial, dar si in agricultura. Atunci cand te interesezi de pretul unui rulment SKF, nu uita sa te interesezi si de preturile aferente.

Produsele pentru lubfrifiere

Exista mai multe tipuri de produse si sisteme utilizate la lubrifiere si componente la cele mai inalte standarde de calitate. Rolul lor este acela de a mari performanta, durata de functionare a echipamentelor si performanta acestra, in mai multe industrii.

Calitatea sistemelor de ungere conteaza foarte mult pentur buna functionare a fiecarui echipament industrial. Lubrifierea corecta este cea care va reduce impactul proceselor de frecare si va proteja utilajul contra uzurii, crescand implicit si durata de viata a componentelor masinariei. Pentru ca procesul acesta sa fie desfasurat in parametir optimi, vei putea gasi produse premium, care sunt recunoscute international.

De asemenea, poti gasi si alte solutii specifice domeniului industrial asa cum sunt rulentii, elementele de etansare, produsele specific epentru aliniere sau componentele care sunt folosite pentru a transmite puterea.

Chiar asa, stiai ca mai bine de 30 de procente din defectiunile care apar in rulmenti sunt generate de lubrifierea gresita? Folosirea pieselor de calitate superioara in sisteme este esentiala. In plus, prezinta mai multe avantaje cum ar fi cresterea productivitatii pentru ca se va reduce durata si frecventa timpilor de asteptare. De asemenea, va creste si randamentul energetic, ceea ce este un lucru foarte bun.

Lubrifierea corecta ajuta la reducerea frecventei procedurilor de mentenanta si la reducerea semnficiativa a costurilor. Avand o prezenta pe piata de mai bine de 20 de ani, SKG ofera doar produse la standarde inalte de calitate si comercializeaza mai multe tipuri de produse astfel incat sa raspunda tuturor cerintelor.

Pentru mentenanta simeringurilor si a rulmentilor va trebui doar sa te asiguri ca alegi cele mai bune produse, conform recomanairlor producatorilor. Cele mai multe utilaje sunt insotite de instructiuni precise in ceea ce priveste instalarea si mentenanta acestor sisteme, de unde rezulta faptul ca nu ai nimic altceva de facut decat sa respecti atat instructiunile de ungere cat si perioadele de intretinere.

Nu uita sa pregatesti utilajele industriale de iarna dar si pentru sezonul in care vei incepe sa le folosesti din nou si tine cont ca dupa o perioada de asteptare, va trebui sa faci mai multe lucruri inainte de a porni utilajele astfel incat acestea sa nu se strice. Nu e deloc greu sa te ocupi responsabil de utilajele tale si tot ce trebuie sa faci este sa citesti despre ele si sa faci un plan de intretinere.