O traditie si istorie a trabucurilor Montecristo

Trabucurile Montecristo sunt unele dintre cele mai bune trabucuri premium de care te poti bucura astazi. Cu o istorie lunga si plina de culoare care se intinde pe mai multe generatii, o faima si o reputatie si un nume grozav care leaga totul, Montecristo sunt trabucuri apreciate si respectate de multi consumatori.

Montecristo este una dintre cele mai recunoscute marci de trabucuri din lume. Chiar si nefumatorii sunt capabili sa identifice logo-ul emblematic al marcii – sase linii aurii care formeaza un triunghi in jurul unei flori de lis centrate. La fel ca multe marci de trabucuri cubaneze, exista atat o versiune cubaneza, cat si o versiune non-cubana a Montecristo vandute in magazinele de trabucuri din intreaga lume. In 2015, Montecristo a implinit 80 de ani, o piatra de hotar care a fost onorata cu trabucuri speciale atat din Cuba, cat si in Republica Dominicana.

Brand-ul s-a nascut prin achizitie. In 1935, Alonso Menendez a achizitionat Fabrica Particulares din Cuba si a creat o noua marca de trabucuri. Trabucurile erau fumate atunci cand erau citite carti si povesti de catre un lector, printre care si romanul Contele de Monte Cristo de Alexandre Dumas. Dupa cum spune legenda, Menendez si-a numit noua marca dupa carte – transformand Montecristo intr-un cuvant, mai degraba decat in ​doua – si decorand cutia cu un triunghi, un omagiu adus sabiilor la care se face referire in roman.

Selectarea unui trabuc si inspectie vizuala

In primul rand, va trebui sa alegeti un trabuc. Desigur, puteti urma sfatul unui prieten de incredere sau al uni expert local, sau puteti, pur si simplu, sa mergeti intr-un magazin de tutun si sa alegeti un trabuc in functie de aspectul sau vizual. Nu veti putea spune doar privind un trabuc cum va avea gust sau cum va fuma, dar exista cateva lucruri pe care le puteti spune din observatia vizuala pe care ati dori sa le stiti inainte de a incepe.

De obicei, trabucurile variaza in culori. Aceasta culoare este un produs al naturii ambalajelor lor. Unele trabucuri sunt numite „jade” sau „claros”, desi acestea sunt rare astazi – au un invelis verde pal care este aproape de culoarea naturala a tutunului.

Iata cateva lucruri pe care trebuie sa le cautati atunci cand inspectati vizual:

  • Cautati trabucuri care prezinta o simetrie buna si par a fi bine si uniform rulate si infasurate.
  • Evitati trabucurile care seaman cu niste bulgari sau care au umflaturi in ambalaj.
  • Unii considera ca venele mari si vizibile din frunzele de tutun sunt o piedica pentru fum. Ele ard la o viteza si o temperatura diferite decat restul frunzei si, prin urmare, poate doriti sa le evitati.
  • Culoarea invelisului trabucului ar trebui sa fie aproape uniforma.
  • Uneori exista mici pete sau puncte in ambalaj – evitati-le daca le vedeti.
  • Evitati trabucurile care au pete sau gauri in ambalaj, precum si orice cu crapaturi vizibile, lacrimi sau cicatrici.

Cei care nu au mai incercat un astfel de trabuc pana acum pot intra pe site-ul magazinului trabuc-store.ro, ce ramane la dispozitia tuturor clientilor!